Hafızlık eğitimini tamamlayan 10 kız taç giydi

Yozgat'ta hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan 10 kız törenle taç giydi.

Yozgat Müftülüğü Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini ba

Yozgat'ta hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan 10 kız törenle taç giydi.

Yozgat Müftülüğü Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan 10 hafıza düzenlenen törenle hafızlık tacı giydirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Talat İlbahar, "Bu yıl Peygamber Efendimize vahiy gelmeye başlamasının 1400. yılı olması dolayısıyla Kur'an yılı ilan edildi. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i hayatımızda tatbik etmek, kalbimizde, zihinlerde ve yüreklerde taşıyabilmek hepimizin görevi olmalıdır. Bugün burada Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 10 hafızımız taç giyecektir. Hafızlarımıza da hayatlarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, "Kur'an-ı ezberleyen bu kız çocuklarımızı kutluyorum. Başarılar diliyorum." dedi.

Öğrenciler tarafından ilahiler okunmasının ardından hafızlık eğitimini başarı ile bitiren 10 hafız, hatmi şerif okudu. Tören hafızlara taçlarının takılmasıyla sona erdi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törene Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Yozgat Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, AK Parti Yozgat İl Başkanı Av.Yusuf Başer ve eşi Ayşe Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer, İl Müftü Yardımcısı Talat İlbahar ve çok sayıda vatandaş katıldı.