Yozgat Bozok Üniversitesi 3 Bahar Şenlikleri başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bahar Şenliği başladı. Şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Bozok Ü

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bahar Şenliği başladı. Şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cengiz Soykan, Ali Gülümser, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende üniversite öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi eşliğinde resim, fotoğraf, halı ve kilim, seramik boyama eserlerinin sergilendiği el sanatları sergisi açıldı.

Halk oyunları ve serginin gezilmesinden sonra bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitenin bu gibi etkinliklerinin gurur verici olduğunu belirterek, "Öğrenci ve üniversite çalışanlarının yoğun ders ortamından uzaklaşarak gönüllerince eğlenip stres atacakları, dinlenecekleri neşeli keyifli bir zaman geçirecekleri 3. Bahar Şenlikleri etkinliğimizi kutluyoruz." dedi.

Üniversitenin geçen Mart ayında 4. yaşını kutladıklarını ifade eden Varinli, "Bozok Üniversitesi'nin her geçen gün yapılan altyapı yatırımları ile gelişiyor ve büyüyor. Aynı zamanda akademisyenlerimize daha iyi bir eğitim öğretim ortamı sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda hem öğrencilerimize ve akademisyenlere, hem de Yozgat halkına sosyal ve kültürel anlamda çeşitli etkinlikler için olanak sağlıyoruz." diye konuştu.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak ra Bozok Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu sosyal ve kültürel etkinliklerle Yozgat'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.

Konuşmaların ardından üniversite öğrencilerinin yöresel kıyafetler ile sundukları defile büyük beğeni topladı.

Daha sonra üniversitenin 3. Spor Şenliği'nde dereceye giren öğrencileri Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli tarafından madalya ile ödüllendirildi.