Üniversite Öğrencileri Hem Tasarladı Hem Mankenlik Yaptı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ferizli Meslek Yüksekokulu öğrencileri eğitim öğretim yılı boyunca tasarladıkları kıyafetleri hazırladıkları defilede sergiledi.

Üniversite Öğrencileri Hem Tasarladı Hem Mankenlik Yaptı
Tekstil Teknolojisi Programı'nda eğitim gören öğrenciler, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde ''Geçmişten Geleceğe, Küçükten Büyüğe'' temasıyla gerçekleştirilen defilede hünerlerini sergiledi. 40 öğrencinin tasarladığı 80 kıyafet, 25 öğrenci ve 10 ana okulu öğrencisinin modelliğiyle katılımcıların beğenisine sunuldu.
Defilede eski Türkler'e ait olduğu belirtilen ''Altın Elbiseli Adam'' kıyafeti izleyicilerden alkış aldı. Yaklaşık bir saat süren defilede Göktürkler, Hun Devleti, Selçuklular, Osmanlı Devleti dönemi giysileriyle abiye ve günlük kıyafetler sergilendi.
Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Fatma Şişman, eski Türkler'den günümüz kıyafetlerine uzanan yelpazede 80 kıyafet sergilediklerini söyledi.
Kıyafetlerin 1 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirten Şişman, "Kıyafetlerin önce kalıpları hazırlandı, malzeme teminin ardından montajları gerçekleştirildi. Projemizde 40 öğrenci görev aldı. Elbiselerin sunumunu ise 25 öğrencimiz yaptı" dedi.
Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç. Dr. Paki Küçüker de öğrencilerinin emeklerini halka göstermek için defileyi hazırladıklarını ifade ederek, "Konseptimiz 'geçmişten geleceğe, küçükten büyüğe'. Hunlar, Göktürkler, Selçuklu ve Osmanlı dönemi elbiseleriyle cumhuriyet sonrasında da kullandığımız gündelik kıyafetler sergilendi. Umuyorum halkımız beğenmiştir" diye konuştu.