Şenes Erzik: Avrupa Şampiyonası'nda düzenlemesinde üç ülkenin şansı da eşit (Özel)

FIFA İcra Komitesi Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda herkesin şansının eşit olduğunu söyledi.

Futbol Federasy

FIFA İcra Komitesi Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda herkesin şansının eşit olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte dün gece Hamburg'ta oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçını izledikten sonra İstanbul'a gelen Şenes Erzik, Cihan Muhabiri'nin Avrupa Şampiyonası ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Türkiye, İtalya ve Fransa'nın şanslarının eşit olduğunu ifade eden Şenes Erzik, "Cuma günü raporlar açıklanacak. Hangi ülkenin hangi konularda eksiklikleri, artıları var hep beraber göreceğiz. O zaman çok rahat bir kıyaslama yapabileceğiz. Ancak şu ana kadar bizim çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Kararlı olduğumuzu herkes biliyor. Bütün sunumlar çok iyi gidiyor. Herkesin bana Hamburg'ta söylediği projeniz çok güzel. Kimseden olumsuz eleştiri duymadım. Tabiki kaç oy alacağız bekleyip göreceğiz." diye konuştu.

Şenes Erzik, cuma günü açıklanacak raporlarda fazla sürpriz olmayacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin lehine farklar tabiki var. İlk defa bu coğrafyada böylesine bir organizasyon düzenlenecek. Fransa ve İtalya daha önce bu organizasyonu yaptığı için kendilerine kanıtlamasına gerek yok. Yine bunun yanında Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin bağlantıları ortaya çıktı ve devam ediyor. Türkiye 2001 yılında bu krizi atlattı. Bankaların güçlü yapısı ortada duruyor. Her devletin vermiş olduğu garantileri Türkiye'de verdi. Herkesin şansı eşit."

Şenes Erzik, ülkesi Fransa'nın da aday olduğu UEFA Başkanı Michel Platini ile aralarında rekabet olmadığını belirterek, "Herkes kendi ülkesinin kazanmasını ister. Aramızda bir rekebat olmaz. Ancak böyle yorumlar yapılabilir. Geçen gün zaten kendisi bu konudaki düşüncesini açıkladı. Ancak biz ne kadar arzulu ve istekli olduğumuzu gösterdik. Neticede tüm yönetim kurulu kimin kazanacağı için oy verecekler." dedi.

BURSASPOR'UN İSMİNİ HERKES DUYDU

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Lig'inde bu yıl büyük çıkış yapan Bursaspor'un ismini tüm Avrupalıların öğrendiğini de söyledi.

Avrupalıların Türkiye'de renkli bir lig yaşandığını bildiğini de belirten Erzik, "Artık tüm Avrupa Bursapor'un 1 puan geriden yarışın içinde olduğun biliyor. Ligimizde yarış kıran kırana geçiyor. Şampiyon son haftaya girildi hala belli değil. Yine üçüncü ve dördüncü kimin olacağı belli olmadı. Avrupalı ülkemizde renkli bir ligin yaşandığını biliyor." diyerek sözlerini tamamladı.