İş Bankası'nın ilk çeyrek konsolide net kârı 955 milyon TL

İş Bankası yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artış kaydederek, 955 milyon TL konsolide kâr elde etti. Bankanın konsolide

İş Bankası yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artış kaydederek, 955 milyon TL konsolide kâr elde etti. Bankanın konsolide aktif büyüklüğü ise 134 milyar TL'ye ulaştı.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince yaptığı açıklamada, bankanın ilk çeyrek sonucunda ulaştığı rakamları duyurdu. 2010 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre konut kredilerinde yüzde 7 gibi dikkat çekici bir artış sağlayan İş Bankası, mevduat hacmini de yüzde 5 artırarak 75 milyar 363 milyon TL'ye çıkardı. Banka aynı dönemde şube sayısını bin 99'a, personel sayısını 23 bin 40'a çıkarırken, mevduat hacmi, şube sayısı ve istihdamda da özel bankalar arasındaki liderliğini sürdürdü.

Ersin Özince açıklamasında, kriz koşullarının tam anlamıyla sona ermediği ve zaman zaman dalgalanmaların görüldüğü bir ortamda İş Bankası'nın ihtiyatlı büyüme yönündeki stratejisini kararlılıkla sürdüreceğini ve ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirtti.