Vısa İle Kredi Kartları Cep Telefonlarında

Visa Europe, Denizbank, Finansbank, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ile mobil temassız ödemelerde tüketici testlerine başladı.

Vısa İle Kredi Kartları Cep Telefonlarında
Cardist / Kart ve Akıllı Teknolojiler Fuarı ve Zirvesi'nde yaptığı konuşmada mobil teknolojileri yüzyılın teknolojisi olarak tanımlayan Visa Europe Mobil Teknolojilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Guido Mangiagalli, Visa Europe'un Türkiye'de 6 banka ile mobil temassız ödemelerde tüketici testlerine başladığını belirtti. Visa Europe'un son 5 yılda teknoloji alanında 797 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirdiğini bildiren Mangiagalli, cep telefonunun ödeme kartı gibi kullanılabilmesinin yolunu açan
Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisine dikkat çekerek, "Bu yıl kişiden kişiye para transferini, gelecek yıl online alışveriş ve katma değerli servisleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bütün sistemi ise 2012'de uygulamaya koymayı hedefliyoruz" dedi.
Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak ise Türkiye'nin pek çok alanda olduğu gibi mobil ödemelerde de öncü pazarlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Bankalarımız yenilikçi bakış açıları ile yeni teknolojilere hızlı geçiş sağlayabiliyor. Bu bağlamda Denizbank, Finansbank, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası olmak üzere 6 banka ile gerçekleştirdiğimiz test çalışmalarından olumlu sonuçlar alıyoruz. Visa olarak Türk tüketicilerini mobil ödeme çözümlerimizle buluşturmaktan büyük
mutluluk duyuyoruz. Bu çözümde Visa Mobil uygulamalarıyla Nokia 6212 telefonları kullanılırken, telefonların kişiselleştirilmesi için Bankalararası Kart Merkezi altyapısı kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.
(SB-SB-E)