Vali Çiçek:Yozgat son üç yılda AB projelerinde iyi bir başarı kazandı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın son üç yıl içerisinde Avrupa Birliği Projelerinde iyi bir başarı kazandığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın son üç yıl içerisinde Avrupa Birliği Projelerinde iyi bir başarı kazandığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Amir Çiçek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olduğunu hatırlatarak, "Sözleşmeler yapmak için devlet için söz verdik, onlar gerçekleşiyor ama bunlar tamamen Ankara'da yapılıyor. Dolayısıyla Avrupa Birliği standartlarını yakalayabilmemiz için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirerek bu doğrultu da çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekir." dedi.

Yozgat'ın son üç yıl içerisinde Avrupa Birliği Projelerinde iyi bir başarı kazandığını belirten Çiçek,"Burada elde edilen başarıların yakalanması artık projelerin hazırlanmasını kurumsal hale getirdik. Bu yüzden valiliğimizin proje merkezini ve koordinasyon merkezini kurduk. Burada ki amacımız Avrupa Birliği ile ilgili projelerde destek olmak Avrupa Birliği ile ilgili projelerin tebliği çıktığında ise ilgililere, belediyelere, kaymakamlıklara, kuruluşlara, odalara, derneklere, sivil toplum kuruluşlara her tarafa bildirip, teklifini yapmaktı." diye konuştu.