Uluslararası Finans Kurumu Direktörü'nün öldüğü kazayla ilgili dört koldan soruşturma

Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat'ın hayatını kaybettiği trafik kazasıyla i

Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat'ın hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Kazaya karışan her iki aracın sürücüsünün ifadeleri alındı.

Aydın-İzmir otoyolu, Torbalı ilçesi Yeniköy Köprüaltı mevkisinde yaşanan kazada İzmir yönüne seyreden İsmail Yalçın (26) yönetimindeki 34 FT 8330 plakalı otomobil, önünde seyreden Mehmet Yalıbey idaresindeki 48 EP 827 plakalı kamyonete arkadan çarpmış, otomobilde bulunan Mavaddat hayatını kaybetmiş, IFC Güney Avrupa ve Orta Asya Departmanı üst düzey yöneticisi Sybil Lazar da ağır yaralanmıştı.

Soruşturmayı sürdüren Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı, kamyon şoförü Yalıbey'i gözaltına aldı. Jandarmaya ifade veren Yalıbey'in, saatte 80 kilometre hızla seyrederken arkadan gelen otomobilin bir anda aracına çarptığını, kazanın nasıl olduğunu anlamadığını söylediği ileri sürüldü. Torbalı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan otomobil sürücüsü Yalçın'ın ise İzmir'de bir oto kiralama firmasında çalıştığını, kiralanan otomobille yola çıktığını, kazadan önce ''sanki gözüne perde indiğini'' ve kazanın nasıl geliştiğini tam olarak hatırlamadığını söylediği iddia edildi. Yaralanarak cankurtaran helikopterle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Lazar'ın tedavisinin anestezi ve yoğun bakım servisinde sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazadan sonra Shahbaz Mavaddat'ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürülürek otopsisi yapıldı. IFC ve Kanada Konsolosluğu'ndan gelen yetkililer, otopsi hakkında bilgi aldı. Kazada ölen Mavaddat ile yaralanan Sybil Lazar'ın iş görüşmesi için İzmir'e geldikleri sırada kaza geçirdikleri öğrenildi. Mavaddat'ın Kanada'da bulunan ailesine kaza haberinin iletildiği, aileden cenazenin nereye gönderileceği ile ilgili yol haritasının beklendiği belirtildi. Cenazenin yarın sabah yakınlarına teslim edileceği kaydedildi.