Şehzade Mehmet Sanat Olimpiyatında Türkiye Birincisi Oldu

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, Türkiye geneli Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı'nda (SEPTO) Kaligrafi dalımda Türkiye 1

Şehzade Mehmet Sanat Olimpiyatında Türkiye Birincisi Oldu
Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu, Türkiye geneli Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı'nda (SEPTO) Kaligrafi dalımda Türkiye 1.'liği ve Dramatizayon dalında Türkiye 2.'liği alarak sanatını konuşturdu.
İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen SEPTO muhteşem bir törenle sona erdi. Karşıyaka Yamanlar Koleji Spor Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde Dramatizasyon, Rekreasyon, Pandomim, Oyuncak Tasarımı, Kaligrafi, Enstrüman ve dallarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere altın,dizüstü bilgisayar, kol saati ve parfüm hediye edildi. Onlarca sponsorun desteklediği organizasyonda adeta öğrencilere hediye yağmuruna tutuldu.
SEPTO'ya bu sene 63 ilden 200 okul, bin 658 öğrenci katıldı. Bu okullardan 750 proje görücüye çıkarken ilk turda 382 proje elendi. Geriye kalan 368 proje ise sergilenmeye değer bulundu. Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinden 20'yi aşkın jüri üyesinin yaptığı değerlendirme sonucunda yarışmanın birincileri; Manisa, Denizli, Sakarya, Ankara, Samsun ve İzmir'den çıktı.
Yarışmanın finaline, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ve binlerce öğrenci, öğretmen ile yakınları katıldı.
Özel Şehzade Mehmet ilköğretim Okulu öğrencileri bu yıl 4.'sü düzenlenen SEPTO'da Kaligrafi Dalında Türkiye 1.'si, Dramatizasyon Dalında Türkiye 2.'si oldu. Ayrıca Oyuncak tasarımı ve rekreasyon, kaligrafi dallarında da jüri özel ödülleri alarak her alanda olduğu gibi sanatta da varlığını ispatladı. Kaligrafi dalında Seyfettin Peynirci Türkiye 1.si olurken, Elif Hande Güzel mansiyon, Muhammed Salih Gerdan, Alper Üzüm, Mihrişah Arpacık Jüri Özel Ödülü aldılar. Dramatizasyon dalında ise Türkiye 2.'si olan drama oyumcuları Ceren Atılkan, Sare Çalımcı, Şevval Yayla, Ayşe Özaki, Elif Dilara Akkuş, Mehmet Emin Pazar, Yunus Emre Karaboyun'dan oluştu. Rekreasyon dalında Jüri Özel Ödülü Zeynep Bilen alırken, Oyuncak Tasarımı dalında Jüri Özel Ödülüne layık görülen Tuna Yenibağcı ve Oğuz Yiğit Tunay oldular.
Her dalda katıldıkları sanat olimpiyatında tüm öğrencilerin performanslarını çok beğenen Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz, "Öğrencilerimiz bilimde sporda gösterdikleri başarıların yanında sanat olimpiyatların da başarılı olmaları çok memnuniyet vericidir. Başarılı olan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum."dedi. Yılmaz ayrıca, "Sosyal insan, sosyal okul anlayışı benimsendiği okulumuzda spor kulüplerinin yanında; Kaligrafiden, Dramaya, Hünerli Ellerden Müzik ve Origami'ye kadar öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun kulüpler oluşturarak bilimsel ve sportif etkinliklerle birlikte sanat etkinliklerine önem vermekteyiz. Bu da başarılarımızda etken olmaktadır. Sanata olan ilginin artırılması ve öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olmak amacıyla okul öncesi öğrencilerine yönelik 15 Mayıs'ta Manisa genelinde Drama Şenliği düzenlemiştik. Sanat sanat içindir anlayışından ziyade sanat toplum içindir anlayışını da benimseyerek her yapılan etkinliğin toplum için fayda sağlaması amaçlanmaktadır."dedi.