İçmeler'de 'Yaza Merhaba' Kokteyli

Marmaris'in İçmeler Beldesinde faaliyet gösteren acenteler ve turizmciler düzenlenen kokteyl ile bir araya geldiler

İçmeler'de 'Yaza Merhaba' Kokteyli
Marmaris'in İçmeler Beldesinde faaliyet gösteren acenteler ve turizmciler düzenlenen kokteyl ile bir araya geldiler. İçmeler Turizm Information ofisinin de açılışının gerçekleştirildiği kokteyle Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı, turizmciler ve acente çalışanları katıldılar. Sezon öncesi bir araya gelen acentecileri plaket ile onurlandıran Başkan Zeki Eren, turizm sezonunu 1 Nisan tarihinde başlatmaları için üzerlerine düşen görevi yapmalarını rica etti.
Her yıl yüzlerce turisti ağırlayan İçmeler beldesinde faaliyet gösteren tur operatörleri ve acenteleri bir araya toplayan Başkan Eren, "Turizm sezonuna başlarken, sektörde emeği geçen acente ve tur operatörlerini ödüllendirmek amacıyla bir araya gelmeyi arzu ettik. Acentelerimiz sektörün bel kemiğidir. Bunların tamamlayıcısı da otellerimizdir. İşbirliği içinde olduğu sürece bölgemizi dünyanın her yerinde eksiksiz ve düzenli bir tanıtım politikası ile tanıtılacağı düşüncesindeyim. En büyük arzum işbirliği ile bölgemizi en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Sezonu 1 Nisan tarihinde başlatmanızı istiyoruz. 90'Iı yıllarda 15 Mart'tan itibaren Marmaris'te turizm sezonu başlıyordu. Yeniden ayaklarını alıştırmamız lazım. Bu sektörün 5 â€" 6 ay ile ayakta durması mümkün değil. Kasım ayı da tatil için en ideal aylardan biridir. Her türlü gayreti göstereceğimize inanabilirsiniz. Nisan ayını muhakkak sezon içine katmamız gerekiyor" dedi.
Acentelerin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptıklarını ifade eden Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat ise, "İçmeler beldesinin sezon başında olmamıza rağmen turizme her yönüyle hazır olduğunu görmekteyim. Bunda İçmeler Belediyesi'nin ve turizmcilerin emeği olduğunu gözlemlemekteyim. Gerek geçen sezonda gerekse yeni sezonda en önemli aktörü olarak gördüğüm acentelerin ve tur operatörlerinin her türlü övgüye değer olduğunu düşünmekteyim" şeklinde konuştu.
Turizm sezonunda önemli bir yere sahip olan 33 acente ve tur operatörünün yetkililerine plaketlerini Marmaris Kaymakamı Polat ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri verdiler.