AK Partili Kurt, BDP'yi Diyarbakırlılara şikayet etti

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, anayasa değişikliği konusunda takındığı olumsuz tavırdan dolayı Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP)

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, anayasa değişikliği konusunda takındığı olumsuz tavırdan dolayı Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) halka şikayet etti.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde halka hitap eden Kurt, "Allah'a olan samimi inancımızla bunu başardık. Şimdi sıra sizde. Şimdi gelip sizin kafanızı karıştıranlar olacak. Şurası eksik, burası eksik diyenler olacak. Bu sizin imtihanız, bunu siz yapacaksınız." dedi.

Halk için TBMM'de sabahlara kadar direndiklerini dile getiren Kurt, son sözü seçmenlerin söyleyeceğini vurguladı. Kurt, şöyle konuştu: "Sandık önünüze gelecek ve diyecekler ki 'size yapılan bu zulümlere karşı yeni bir anayasa olsun mu, olmasın mı ? Bu halk yeniden tarih yazacak. Biz, 'gelin halka gidelim' diyoruz. Onların bütün çabası ise sizin önünüze gelmemek. Şimdi gelip sizin kafanızı karıştıranlar olacak. Şurası eksik, burası eksik diyenler olacak. Bu sizin imtihanınız, bu değişimi siz yapacaksınız."

Kurt, daha sonra ilçedeki muhtarların sorunlarını dinledi. Ardından, Dicle Kocalan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Vali Cemil Serhatlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu ziyaret eden Kurt ilçeden ayrıldı.