Rusya'da maden kazası; ölü sayısı 13'e ulaştı, 80 işçi halen göçük altında

Rusya'nın Batı Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan Raspadskaya kömür madeninde önceki gün meydana gelen metan gazı patlaması sonucu, hayatını kaybede

Rusya'nın Batı Sibirya Kemerova bölgesinde bulunan Raspadskaya kömür madeninde önceki gün meydana gelen metan gazı patlaması sonucu, hayatını kaybeden işçilerin sayısı 13'e ulaştı. Feci kazada yaralananların sayısı 60 olarak açıklanırken, 80 işçinin halen göçük altında olduğu kaydediliyor.

Dört saat ara ile iki ayrı metan gazı patlamasının gerçekleştiği madende 359 kişinin bulunduğu ve 282 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiği belirtildi. Olağanüstü Hal Bakanlığı'nın Ria Novosti haber ajansına verdiği bilgiye göre halen göçük altında 80 madenci bulunuyor. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan madencilere ulaşmaya çalışırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Göçük altında bulunan bazı işçilerle diyalog kurulduğu da gelen bilgiler arasında. İkinci patlamanın nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Patlamanın ardından 6 işçinin cesedine ulaşan arama kurtarma ekipleri, dün de 6 cesede ulaşmıştı. Gece saatlerinde bir işçinin daha cesedinin bulunduğu haberi geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Rusya Olağanüstü Hal Bakanı Sergey Şoygu göçük altından halen madencilerin canlı olarak çıkarılma şansının olduğunu söyledi. Şoygu, "Her zaman işçilerin canlı olarak kurtarılma şansı var. Rostov bölgesinde meydana gelen maden kazasında yedi gün sonra işçilere ulaşmıştık." bilgisini aktardı.

Rusya'nın en büyük kömür maden ocağında yıllık 8 milyon ton kömür üretiliyor. Kemerova bölgesi Moskova'nın 300 kilometre doğusunda bulunuyor. Raspadskaya madenindeki feci kaza 80 bin nüfusun yaşadığı ilçede hayatı felç etmiş durumda.

Arama kurtarma çalışmalarına 12 kurtarma ekibinin katıldığı, çevre bölgelerdeki ekiplerin de gerekli destek için alarm durumuna geçtiği belirtildi.

Aynı madende ocak ayında meydana gelen kazada bir kişi ölürken, 2001'de benzer bir metan gazı patlamasında da 4 işçi hayatını kaybetmişti.