Oyuncu Cem Davran: Sanatçı ülke siyasetine tepkisini sanatıyla ortaya koymalı

Oyuncu Cem Davran, sanatçının toplumsal olaylara ve ülke siyasetine tepkisini sanatıyla ortaya koyması gerektiğini söyledi.

İstanbul Halk Tiy

Oyuncu Cem Davran, sanatçının toplumsal olaylara ve ülke siyasetine tepkisini sanatıyla ortaya koyması gerektiğini söyledi.

İstanbul Halk Tiyatrosu oyuncuları Cem Devran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kiltaç, 'Alevli Günler' oyununu sahnelemek için Afyonkarahisar'a geldi.

Şehri gezen oyuncular, tarihi Şehitoğlu Konağı'nda yemek yedi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu Cem Davran, siyaset gündeminde, olan bitene kayıtsız kalmadıklarını söyledi. Davran, fazla müdahale etmeden, cümlesini kurmadan, tiyatro sahnesinde, sinema filminde veya televizyon programında tepki gösterdiklerini kaydetti.

Sanatçı Erkan Can ise, Türkiye'de gişe filmleri ve sanatsal filmler olduğunu belirterek önemli olanın sinemanın gelişmesi olduğunu söyledi. Bu yıl 100'e yakın film çekildiğini hatırlatan Can, bunun sinema sektörü için iyi bir şey olduğunu belirtti.

Alevli Günler adlı oyun, bugün saat 20.00'de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü Atatürk Kongre Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek.