Kozan Kaymakamlığı provokatörlere suç duyurusunda bulundu

Adana'nın Kozan Kaymakamlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Metin Can'ın cenaze törenindeki provokasyonlarla ilgili suç duyur

Adana'nın Kozan Kaymakamlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Metin Can'ın cenaze törenindeki provokasyonlarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, konuyla ilgili bilgi, belgeler ve donelerin toplanarak cumhuriyet savcılığına verildiği belirtilirken, savcılığın da tahkikata başladığı ifade edildi. Kaymakamlık, emniyet diğer kurumların şehit cenazesinde provokasyonların olabileceği yönünde öngörülerini ve istihbari çalışmaları Adana Valiliğiyle de paylaşıldığı öğrenildi.

Bazı kişilerin vatandaşları tahrik edeceği yönünde gelen bilgileri değerlendiren yetkililerin, olayların olacağı şekilde öngörülere göre gerekli önlemlerin alındığı aktarıldı. Kozan Kaymakamlığı'ndaki bir yetkili, alınan tedbirlerin sayesinde olayların çok ucuz atlatıldığını, yapılan provokasyona göre çok daha büyük hadiselerin beklendiğini söyledi.

"Çok şükür kimsenin burnu kanamadan olaylar kontrol altına alındı" diyen yetkili, "Bir gün önce şehidin evini bir grubun gittiği ve şehit yakınlarına 'Asker terörü bitirmek istiyor ama hükümet izin vermiyor' dediği yönünde bilgiler de geldi. Orada istihbari çalışmalarımız vardı. Şehidin evinde sürekli sivil ekiplerimiz bulundu. Kimlerin geldiği kimlerin provokasyon yapabileceği yönünde çalışmalarımız oldu. Arkadaşlar gerekli bilgi ve dokümanları savcılığa verdi." diye konuştu.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu doğruladı. Kaymakam Sevgili, olayın adliyeye intikal ettirildiğini ve bu yüzden yapılan çalışmalar ile suç duyurusunun içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Kozan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bahar Ocak da şehit cenazesinde yapılanların çok çirkin olduğunu belirterek, "Bu olaylar bizi çok üzdü. Biz şehidimizi huzur içinde defnetmek istiyorduk. Zaten 3 gündür ilçemizdeki diğer şehitlerin yakınlarıyla birlikte şehidimizin ailesinin yanındaydık. Cenazedeki çirkin olayları gerçekleştirenleri tanımıyoruz. Hiç biri şehit yakınları değildi. Hepsi dışarıdan gelmiş." şeklinde konuştu.

Öte yandan cenaze töreninde protestolara uğrayan AK Parti Milletvekili Kürşat Tüzmen'in yarın Adana'ya geleceği, bu provokasyonun arkasındaki kişileri araştıracağı öğrenildi. AK Parti İl Başkanlığının da konuyla ilgili geniş çaplı bir dosya hazırladığı ve bunu Tüzmen'e sunacağı öğrenildi.