Konuklu Köyü Geleneksel 6. Pehlivan Güreşleri Yapıldı

Aydın Merkez Konuklu Köyü'nde geleneksel olarak bu yıl 6

Aydın Merkez Konuklu Köyü'nde geleneksel olarak bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen zeytin ve zeytinyağı festivali kapsamında gerçekleştirilen pehlivan güreşleri yapıldı. Zeytin ve zeytinyağından hiç söz edilmeyen organizasyon amacına ulaşamazken bu yıl ilginin de oldukça düşük olduğu gözlendi.
Karakucak usulü yapılan güreşlerde, yaklaşık 100 pehlivan kıspet giydi. Konuklu Köyü Vali Mustafa malay arenasında gerçekleştirilen güreşleri, Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Ülgen, Aydın Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın Ziraat Odası Başkanı ve Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, çevre köylerden vatandaşlar ve güreş severler katıldı. Son yıllarda minderde bayanların da güreşmesi nedeniyle pehlivan güreşlerini bayanlar da ilgiyle izledi.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDAN SÖZ EDİLMEDİ
Daha önceki yıllarda zeytin ve zeytinyağının yanı sıra bölgenin yöresel ürünlerinin de tanıtıldığı festival ve pehlivan güreşlerinde, bu yıl zeytin ve zeytinyağından söz eden olmadı. Köy Muhtarı Remzi Pulat, bu yıl 6.'sını gerçekleştirdikleri güreşlerde kıspet giyen tüm pehlivanları kutladı.
7 ayrı kategoride gerçekleştirilen müsabakalar sonunda dereceye girenlere, para ödülü ve madalya verildi. Eleme usulü yapılan müsabakalar sonunda Miniklerde Turgut Öge, Tozkoparan'a İlyas Gözen, Deste'de Fatih Akkoyun, Küçükorta'da Uğur Kurt, Büyükorta'da Hakan Arslan, Başaltı'nda Yunus Emre Topçu birinci oldu. Baş güreşlerinde ise Mümin Kırca birinci, Umurlu Beleidyesi'nin güreşçisi Faruk Pazarlıoğlu 2. ve Tahir Özer 3. oldu.