İskenderun heyeti, Kozan'da incelemelerde bulundu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Arsuz Beldesi Belediye Başkanı Fuat Süme ve beraberindeki heyet, Kozan'da incelemelerde bulundu. Programa İskenderu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Arsuz Beldesi Belediye Başkanı Fuat Süme ve beraberindeki heyet, Kozan'da incelemelerde bulundu. Programa İskenderun Ortodoks Kilisesi Rahibi Papaz Dimitri Yıldırım ve İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur ile 50 kişilik bir grup katıldı.

İskenderun'un Arsuz Beldesinden Kozan'ı gezmeye gelen gruba Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Başkan Yardımcısı Zehra Özgan eşlik ederek onlara Kozan'ın tarihi ve kültürü ile ilgili bilgi verdi.

Ekip ilk olarak Yaverin Konağı'nda kendilerine verilen sabah kahvaltısına müteakip Manastır, Kozan Kalesi, Kozan Çarşısı, Bedesten, Hoşkadem Camii, Atatürk Parkı, Dağılcak Mesire Alanı ve Anavarza Antik Kenti'ni gezerek tarihi çarşıda yeni açılan Osmanlı Takı ve diğer işyerlerinden de alışverişte bulundular.

Ekip Başkanı Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme kendilerine gösterileni ilgi ve alakadan dolayı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a teşekkür ederek, Kozan'a yapılan hizmetleri çok olumlu bulduklarını kaydetti.

Başkan Süme; "Gerçekten başkanımız Kozan Kalesi'ni çok güzel restore etmiş ve bu restorasyonu da gerçekleştirirken bütün ince ayrıntıları düşünerek çalışma yapmış. Ben Kozan'da bu kadar güzel gezilecek yerler olduğunu bilmiyordum. Kozan gerek tarihiyle gerekse sıcakkanlı insanlarıyla çok güzel bir şehir. Bugün Kozan'da arkadaşlarımızı en iyi şekilde ağırlayan Sayın Başkanımız Kazım Özgan'a sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Kozanlı bir evladımızın şehit düştüğü haberini gelince aldık. Bütün arkadaşlarım adına Kozanlı hemşerilerimize başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur; "Yönetim kurulum adına bugün bizlerin Kozan'ı gezmesinde yardımcı olan Belediye Başkanımız Kazım Özgan'a ve bizleri en iyi şekilde ağırlayan belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün Kozan'ımızdan bir şehit olduğunu duyduk ve çok üzüldük. Bütün Kozanlı hemşerilerimizin başı sağolsun" dedi.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de "Bugün değerli İskenderun'lu hemşerilerimizi ilçemizde görmekten dolayı çok mutluyum. Kozan misafirperver bir ilçedir ancak bugün Kozanlılar olarak bir evladımızı vatan yolunda şehit verdiğimiz için üzüntülü bir gün yaşıyoruz. Bütün Kozanlı hemşerilerimin başı sağ olsun. Ben bugün ilçemizi gezmeyen gelen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor ileriki bir zamanda tekrar Kozan'ımıza kendilerini bekliyorum." diye konuştu.

Başkan Özgan, "Öncelikle bugün İskenderun'lu misafirlerimizi ilçemizde görmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Ancak Kozan olarak bugün çok üzgünüz. Çünkü ilçemiz yiğit bir evladını vatan yolunda kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet bütün Kozanlı hemşerilerime başsağlığı diliyorum. Kozan'ımız güzel bir şehirdir. Gerek tarihi dokusu ile gerek ise sıcakkanlı misafirperver insanları ile. Bugün ilçemizi gezmek için İskenderun'dan buralara kadar gelen Arsuz Beldesi Belediye Başkanımız Fuat Süme başta olmak üzere ilçemize gelen bütün misafirlerimize Kozanlı hemşerilerim adına hoş geldiniz diyorum. Gezimizin güzel bir tur olacağına inanıyorum ve Kozan'da görmüş olduğunuz tarihi güzellikleri ve doğa harikalarını gittiğiniz yerlerde de bahsetmenizi istiyorum. İnşallah yine sizleri ilçemize bekliyorum." diye kaydetti.