Hafızlığını tamamlayan 17 kız öğrenci tac giydi

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 17 kız öğrenci törenle tac giydi. Öğrenciler, ailelerine kendilerine

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca beldesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 17 kız öğrenci törenle tac giydi. Öğrenciler, ailelerine kendilerine hafız olma fırsatını verdikleri için minnettar olduklarını söyledi.

Darıca'da eğitim veren Bahar Kız Kuran Kursu'nda 17 öğrencinin hafızlığını tamamlaması nedeniyle Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde hafızlık merasimi düzenlendi. Genç kızlara hafızlık tacı, babaları tarafından takıldı.

Törende konuşan Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, hafızlığı herkesin yapamayacağını belirterek, bir Müslüman'ın en kötü ihtimalle kuranı okumayı bilmesi gerektiğini kaydetti.

Kuran Kursu Müdiresi Nurdan Mendeş ise yatılı eğitim veren Bahar Kız Kur'an Kursu'nun 2009 yılındaki hafızlık yarışmasında birinci çıkardığını hatırlattı.

Bilgi ve Kur'an Kerim'i güzel okuma yarışmalarında da birincilikleri olduğunu kaydeden Mendeş, kursun yaz kış eğitim veren temiz ve düzenli bir Kız Kur'an Kursu olduğunu sözlerine ekledi.

Törene katılan ailelerin çocuklarının hafızlığı tamamlaması karşısında duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Hafız olan öğrenciler, Kuran'ın sönmeyen bir nurunun olduğunu belirterek, herkesin hafız olamasa da Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmesi gerektiğini ifade etti.