Baykal'ın açıklama yapmasını gerekirdi

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini açıklayan Deniz Baykal, yaşanan gelişmelerden AK Parti'yi sorumlu tuttu.

NTV ekranlarında canlı yayınlanan programa telefon bağlantısı ile katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Deniz Baykal’ın töhmet altında bırakan açıklamalarına cevap verdi.

Deniz Baykal’ın, iktidar tarafından komplo düzenlendiği yönünde yaptığı açıklamaya Aziz Babuşçu, “ Asla tasvip etmediğimiz bir hadise karşısında Önder Sav bir açıklama yaptı. Bugünde Baykal bir açıklama yaptı. Yalanlamada bulunmaması, kendi kabahatini ve çaresizliğini bizim üstümüzden siyasallaştırması başka bir acizlik” diye konuştu.

Deniz Baykal hakkında ortaya çıkan görüntülerin gerçek olduğuna inanıyor musunuz yönünde soruya ise Babuşçu, “ O görüntüler hakkında asla konuşmak istemiyorum. Bu tarz hadiselerin gündem olmasını kabul etmiyorum. Gerekli işlemlerin yapılıp yargı nezdinde sevk edilmesi gerektiğini savunuyorum” dedi.

Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalar hakkında ise Babuşçu şu açıklamalarda bulundu: “ Bülent Arınç’ın açıklaması bir temennidir. Bunun olmamış olması ve Baykal’ın da çıkıp bu görüntülerin söz konusu olmadığını demesini toplum beklerdi”