Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar selden zarar gördü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde geceden bu yana devam eden yağışların ardından Sarıseki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar çamur deryasına döndü.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde geceden bu yana devam eden yağışların ardından Sarıseki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar çamur deryasına döndü. Sanayi bölgesindeki fabrikalara Amanos Dağları'nda sel ile birlikte gelen çakıl ve taşlar fabrikalardaki iş makinelerinin üzerini kapattı. Çamur deryasına dönen fabrikalarda milyonlarca liralık hasar meydana geldi. İş makineleri ve makaralar, vinçler ve birçok alet kuma gömüldü.

Sarıseki beldesindeki bir fabrikanın müdürü Metin Aydoğan, "Vinç ve iş makineleri, kantarlar hafriyatın altında kaldı ve zarar görmüş durumda. Biz buraları 15 günden önce kaldıramayız. Dağdan akan bütün kum, çakıl kaya parçaları, gelip fabrikanın parsel sınırında bulunan dere hattında biriktirip katman oluşturup ve derinliğimiz düşürüp, bütün suyun ve bu binlerce ton hafriyatın tesisimizi durdurmaya ve hasar görmesine neden oldu." dedi

Müdür Aydoğan, "Devlet Su İşleri (DSİ) Antakya ve Adana Bölge Müdürlüklerine defalarca dilekçe ve yazılarla başvurmamıza rağmen hiçbir önlem almadılar. Organize Sanayi Bölgesi'nin yanından geçen Kelle Deresi beşinci kez taşmıştır ve biz her seferinde yüz binlerce dolar temizleme masrafı çıktı. Bu son üç günde yaşanan ikinci sel felaketi. Bu Kelle Deresi'nin DSİ tarafından bir an önce ıslah edilmesi lazım. Burada çok sayfada fabrika var hepsi sel felaketi ile karışılabilir. Buralar milli bir servettir. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birçok fabrika bu dereden ve su baskınlarından zarar görmektedir." diye konuştu.