İlköğretim öğrencileri Polis Okulu'nda kahvaltı yaptı

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün ilköğretim öğrencilerine yönelik uygulamaya koyduğu 'Yeşeren Umutlar Projesi' kapsamında, 130 çocuk polis meslek yüksek ok

İlköğretim öğrencileri Polis Okulu'nda kahvaltı yaptı
Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün ilköğretim öğrencilerine yönelik uygulamaya koyduğu 'Yeşeren Umutlar Projesi' kapsamında, 130 çocuk polis meslek yüksek okulunda kahvaltı yaptı. Kahvaltıya Siirt'te bulunan TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül de katıldı.

Bahçede kendisine çiçek veren kız öğrenciye teşekkür eden Üskül, öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı ve sohbet etti. Polislerin insan haklarına saygılı, bilgili ve görgülü yetişmeleri, bilinçli bir şekilde hassasiyet göstererek hizmet etmesi gerektiğini belirten Üskül, "Onlara da yardımcı olmak gerek. Bunların görevlerini kolaylaştırmak lazım. Zorluk çıkarmamak lazım ki biz de rahat edelim." dedi.

Polislerin çalışmalarını takdir eden Üskül, güvenlik görevlilerinin çok zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Üskül, fedakarca hizmet eden polislerin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileşmesi gerektiğini vurguladı.

İMKB Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencisi Cumali Turhan, polis okulunda kahvaltı yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. İbni Sina İlköğretim Okulu'ndan Abdulselam Akın da, emniyet müdürlüğü sayesinde dersaneye gittiğini, OKS'ye hazırlandığını kaydetti. Cemile Dündar adlı kız öğrenci de polis olmak istediğini, burada bulunmaktan çok mutlu olduğun belirtti.

Terörle mücadele şube müdürlüğünün SODES kapsamında yürüttüğü proje sayesinde, 70 öğrenciye SBS kursu verildiği, maddi imkanı yeterli olmayan öğrencilere eğitim konusunda yardımcı olunduğu kaydedildi. Kahvaltıya Emniyet Müdürü Celali Topuz ve polis meslek yüksek okulunda müdürü Cumalı Aslancan da katıldı.