Gaziantepli Bürokratlar Şehrin Değişimine Hayran Kaldı

Ankara'da Bürokrasinin üst düzeyinde görev yapan Gaziantepli Bürokratlar Gaziantep Büyükşehir Belediye BaşkanıAsım Güzelbey'in davetlisi olarak Gaziantep'e geldi

Gaziantepli Bürokratlar Şehrin Değişimine Hayran Kaldı
Ankara'da Bürokrasinin üst düzeyinde görev yapan Gaziantepli Bürokratlar Gaziantep Büyükşehir Belediye BaşkanıAsım Güzelbey'in davetlisi olarak Gaziantep'e geldi. Başkan Güzelbey'in Gaziantep'teki değişimi anlatan sunumunu izleyen heyet, Gaziantep'e her gelişlerinde bu kadar değişimin olmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Son dönemde sanayinin yanı sıra kültür, turizm, dış ilişkiler ve daha birçok alanda değişimin yaşandığı Gaziantep'teki değişimi yerinde görmek isteyen Gaziantepli üst düzey bürokratlara ev sahipliği yapan Başkan Güzelbey, Tilmen Otelde düzenlediği toplantıda yaptığı sunumda, yıllardır gerçekleştirmeye çalıştıkları buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Başkan Güzelbey, "Yıllardır hep Gaziantepli bürokratlarla tanışıp onlarla fikir alışverişinde bulunmanın hayalini kurardık. Şimdi bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Onların değerli fikirlerini şehrimize taşıyalım ve ilimizin gelişiminde onların da katkısı olsun diye düşünürdük. İlk defa bugün bunu gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.
Gaziantep'in yakın bir zamana kadar lahmacun ve kebapla anılan bir şehir olduğunu, tarihi ve kültürel kimliği konusunda kimsenin pek bilgisinin olmadığını belirten Güzelbey, "Başkan olduğumu ilk zamanlar koltuğumun altında duran projeleri zamanın Kültür Bakanına götürdüğüm zaman, hiç unutmam: "Gaziantep'in Kültür ve Turizm ile ne alakası var? Gaziantep'in bir tek şansı var o da Şanlıurfa'ya komşu olmasıdır" dedi. Niçin olmasın Sayın Bakanım dediğimde de, "Gaziantep'te tarihi ve kültür olarak ne var ki?
dedi. İşte o zamanlar Gaziantep'e bakış açıları böyleydi. Gaziantep'e gelelim, otobüsten veya uçaktan inelim gidip bir lahmacun yiyelim diye düşünürlerdi. Burası bir transit bölgeydi. Hedefimiz Gaziantep'in turizmden hak ettiği payı almasıdır. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize emin adımlarla hep birlikte yürümeyi arzuluyoruz" diye konuştu.
İlk olarak şehir merkezini kalenin etrafına taşıdıklarını belirten Başkan Güzelbey, "Buradaki yerleri gerekli kaynakları bularak restore ettirdik. Daha sonra da kalenin etrafını kültür yolu haline getirdik. Bunlardan başka daha birçok kültür ve turizm faaliyetleri yaparak şehre farklı imaj kazandırdık. Baliğci ve tinerci çocukların gerekli tespitini yaparak onları nasıl tedavi edebiliriz diye düşündük ve rehabilitasyon merkezi yaptık. Şimdi çocuklarımız oralarda sanat eserleri meydana getiriyorlar. Aynı
zaman da tedavi görüyorlar. Trafik keşmekeş bir haldeydi. Yaptığımız köprülü kavşaklarla şehrin trafiğini belli bir düzene koymaya çalıştık. Gaziantep'te balık tutacak Alleben Göleti diye bir yer var. Burası özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Hayvanat bahçemiz Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi diyebiliriz. Temiz su kayıplarını önlemek için SCADA çalışmasını yaptık" şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümünde Raylı sistem hakkında gelen heyete bilgi veren Asım Güzelbey konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:
"Başka illerin çok pahalı maliyetle yaptıklarını daha az bir parayla yapıyoruz. Bunu da kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Raylı sistem çalışması son sürat devam ediyor. İlk vagonumuz şuan rayda. İnşallah Haziran 15'te test sürüşlerine başlayacağız"
Başkan Güzelbey'in sunumundan sonra kendilerini tanıtan Bürokratlar, Başkan Güzelbey'e teşekkür ederek, farklı bir Gaziantep'le karşılaştıklarını, yıllar önce ayrıldıkları Gaziantep'ten tamamen farklı modern, çağdaş ve kültürü ile barışmış bir Gaziantep bulduklarını ifade ettiler. Ankara ayağında Gaziantep'le ilgili kendilerine düşecek her türlü göreve ve desteğe hazır olduklarını bildirdiler.
(HÖ-HE-Y)