Erzurum'un Tortum İlçesinde Hes Toplantısı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde, HES'lere karşı bilgilendirme toplantısı düzenledi

Erzurum'un Tortum İlçesinde Hes Toplantısı
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde, HES'lere karşı bilgilendirme toplantısı düzenledi.
26 sivil toplum kuruluşunun desteği ile HES'lere karşı bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, doğanın var olması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Karaca, ekolojik dengenin her geçen gün daha da bozulduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
"Bunlar birbirine bağımlıdır, tepedekiyle denizde ki arasında fark olabilir ama bu bir eko sistemdir. Onun önüne bir sedir koydun mu eko sistemi bozarsın. İşte barajın en önde gelen yaptığı zulüm bu. Ama şimdi barajların dolmasıyla meydana gelen nemle canlar geliyor, biliyorsunuz toprak da bir candır. Yer araştırmalarına göre bir gram toprak da, üst toprak da altı yüz milyon bakteri var diyorlardı, şimdi bir milyona çıktı. Ve dört yüz bin mikro organizma var. Bunlar olmasa yaşam koşullarını sürdüremiyoruz. Çürüyen yaprakları, çürümüş devrilen ağaçları doğal eko sisteme katmak için lüzumlu olan, bütün onu yapan çürüten o mikro organizmalar. Topraktan aldığını ağaç geri veriyor. Orman ölüsü kendi gıdasıdır."