Atatürk Üniversitesi Dağcılık Ve Doğa Sporları Topluluğu Göz Dolduruyor

Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, faaliyetleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Dağcılık Ve Doğa Sporları Topluluğu Göz Dolduruyor
Erzurum ve bölgede gerçekleştirilen çeşitli sportif etkinliklerle bir marka haline gelen topluluk, doğa sporlarına yeni üyeler kazandırmak için harekete geçti. Atatürk Üniversitesi kampüsündeki muhtelif noktalarda ve fakültelerde stant açarak topluluğa yeni üyeler kazandırmak için harekete geçen BESYO Dağcılık Hocası ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram, "Dağcılık ve doğa sporları alanında marka sporcuları Erzurum yetiştirecek." dedi. Erzurum'da dağcılık ve doğa sporları alanında sporcular yetiştirmek ve çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirerek Erzurum'un gündemde kalmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu'nun, ilin ve bölgenin tanıtımına katkı sunacak türden çeşitli etkinliklere imzasını attığını belirterek, hedeflerinin yeni sporcular yetiştirmek ve gençliğin sahip olduğu enerjiyi spora kanalize etmek olduğunu dile getirdi. Bunun için üniversite kampüsünün çeşitli noktalarında stantlar kurduklarını ve öğrencileri bu topluluğa üye yaptıklarını anlatan Bayram, "Topluluğumuza üye olan öğrencileri dağcılık ve doğa sporları alanında yetiştirmeye çalışıyoruz. Topluluğumuz, sadece öğrencilerle sınırlı olmamakla birlikte, toplumun her kesimden insanı kucaklayan bir yapıya sahiptir. Spora meraklı olan ve özellikle de doğa sporlarına ilgi duyan herkesi, topluluğumuzun faaliyetlerine katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
Topluluğun tanıtım günleri kapsamında açtıkları stantların öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Dağcılık Hocası ve Antrenör Çetin Bayram, yağış muhalefetine rağmen bir günde 300'e yakın üye yaptıklarına dikkati çekerek, toplam üye sayılarının 900 kişi olduğunu kaydetti. Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu ile üniversite öğrencilerinin hem zamanlarını boş geçirmekten kurtulduklarını, hem de ilgi duydukları doğa sporları alanında eğitim alma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Bayram, topluluğun yetiştirdiği sporcuların bugün doğa ve dağcılık sporlarıyla profesyonel anlamda ilgilendiklerini ifade etti.
Topluluğun faaliyetlerine verdikleri desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Mahir Uğur'a teşekkür eden Çetin Bayram, "Değerleri hocalarımız, topluluğumuzun etkinliklerine ve yürüttüğü eğitim faaliyetlerine devamlı destek verdiler, katkıda bulundular. Topluluk ve tüm sporcularımız adına kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.