79 yaşındaki emekli işçi çocukları istemeyince Taksim'e gidemedi

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Atölyesi'nden emekli Temel Kalaycıoğlu(79),

1 Mayıs 1977'de Taksim'de olduğunu belirterek, bu sene gitmeyi çok

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Atölyesi'nden emekli Temel Kalaycıoğlu(79),

1 Mayıs 1977'de Taksim'de olduğunu belirterek, bu sene gitmeyi çok istemesine rağmen çocuklarının istememesi nedeniyle gidemediğini söyledi.

Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı. İstasyon caddesinde toplanan sivil toplum kuruluşlarına bağlı gruplar, polis güvenlik çemberinden içeriye alınmasının ardından yürüyüş başladı. Fevkani Köprüsü'nün üzerinden kentin miting alanı Madenci Anıtı önünde toplanan bütün gruplar, 1 Mayıs'ı halaylar eşliğinde kutladı. Bu yılki etkinliğe, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işçiler ve öğrenciler katıldı.

Programın konuşma bölümünde, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Atölyesi'nden emekli Temel Kalaycıoğlu(79), tarihe 'kanlı 1 Mayıs' olarak geçen 1 Mayıs 1977'de Taksim'de yaşadıklarını anlattı. Taksim meydanında kutlama yaparken Su İdaresi binasından üzerlerine ateş açıldığını kaydeden Kalaycıoğlu, şunları söyledi: "Sular idaresinden üzerimize ateş ettiler. Rahmetli Kemal Türkler, 'Yatın' dedi, yattık. Herkes tam siper yattı, kurtardık. Kurşun üstümüzden geçiyordu. Sonra tekrar kalktık. 1 Mayıs böyle kanla beraber 35 şehit, 150 yaralı mevcuttu. O günden beri Taksim'de yapılmayan 1 Mayıs, bu yıl Taksim'de yapılmaya başlandı, yapılması da icap ediyordu. Televizyondan baktım, muazzam kalabalık vardı. Akşam ben de gidecektim, çocuklar yakama yapıştılar: Gitme, gitme, gitme. Ben de gitmedim, şu an aranızdayım."