3. Erciyes Belgesel Film Festivali Sonuçlandı

Erciyes Üniversitesi'nin en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 'Erciyes Film Festivali'nin sonuçları açıklandı.

3. Erciyes Belgesel Film Festivali Sonuçlandı
Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ve hayırsever Süleyman Çetinsaya ile hanımı Nurcan Çetinsaya katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, "50'nin üzerinde üniversiteden katılım vardı. Çeşitli üniversitelerden emek olduğu için hepsine tebriklerimiz sonsuz. Fakat bu bir yarışma ve jüri tarafından 12'ye indirildi. 4'üne paralı ödüller vereceğiz. Beykent, Başkent, Anadolu ve Selçuk Üniversitelerinden, TRT'den temsilcilerden oluşan jürimiz uzun değerlendirmeler sonucunda dereceye girenleri belirledi. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Hayırsever Süleyman Çetinsaya ise işin en kolay tarafının hayırseverlik yapmak olduğunu söyleyerek, "Başarılarınızdan gurur duydum. Fakültemizin bu kadar kısa sürede başarılı olması bütün hocalarımızın gayreti sonucu olmuştur. Bizler işin en kolayını hayırseverlik tarafını yapıyoruz. Bu ödüller kolay alınmaz. Ben emek ne demek iyi bilirim. Sizinle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Yarışmada Selçuk Üniversitesi'nden şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun oğlunun anlatımıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yaşamını anlatan 'Babama Son Kez Dokunuyorum' adlı filmiyle Sema Yeşiltaş mansiyon ödülünü alırken, Kırgız Manas Üniversitesi'nden Alican Nasirov 'Kışla' isimli filmiyle 3., İstanbul'da ki midyecilerin hayatındaki zorlukları anlatan 'Karakabuk' adlı filmiyle Erciyes Üniversitesi'nden Kerim Abanoz 2. ve geçen yılda yine birincilik ödülünü almış olan Musa Ak'ın Beyşehir gölündeki Mada Adasında yaşayanların yaşam biçimi ve hayatındaki zorlukları işlediği 'Mada' adlı filmiyle Erciyes Üniversitesi 1.'lik ödülü aldı.