Mhp İl Genel Meclisi Başkan Vekili'den Büyükşehir'e Suçlama

Kayseri MHP İl Genel Meclisi'nin MHP Gurup Başkan Vekili Halit Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin İl Özel İdaresi'ni kandırdığını ileri sürdü.

Mhp İl Genel Meclisi Başkan Vekili'den Büyükşehir'e Suçlama
MHP Gurup Başkan Vekili Halit Demir düzenlediği basın toplantısında, "Özel İdare ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan stadyum arsa takasından dolayı, bilindiği gibi konu 2005 yılında tarafımızdan yargıya götürülmüştü.
Şehrimize yapılan ve yapılmak istenen doğru yere ve zamanında yapılan kamu yararı taşıyan projelerin yanındayız.
2005 yılında yapılan arsa takasından dolayı Büyükşehir Belediyesi Özel İdareyi kandırmış ve zarara uğratmıştır. Köylere yapacağı taahhüdü yerine getirmemiştir" diyerek, şunları söyledi:
"Belediye başkanı konuyu sık sık gündeme getirerek, sanırım suçluluk duygusundan olsa gerek, tatlı diken üslubu ile anlatarak gerçekleri saptırmakta ve yanıltmaya çalışmaktadır. Sayın başkan seçim öncesi 25 köye kanalizasyon ihalesini yaptınız sonra neden iptal ettiniz? Arsayı Özel İdare'den peşin aldınız, karşılığında köylere 200 kilometre 1. kat asfalt yapacaktınız neden yapmadınız?
15.09.2009 tarihli Danıştay 6. Dairesi'nin oy birliği ile vermiş olduğu karar, Büyükşehir aleyhinedir. Yapılan takastan dolayı aradaki çıkan farkın ödenmesine yöneliktir. Bu fark eski parayla 10 trilyon civarındadır. Bu gelişmelerin büyükşehiri üzdüğünü ve sıkıntıya sokacağını anlıyoruz. Ancak Kraldan çok kralcı olan bizim Özel İdare yetkililerinin telaşlarını, kaygılarını, üzüntülerini ve korkularını anlamakta güçlük çekmekteyiz."
"İL GENEL MECLİSİ'NDEKİ OLAYLARA VALİMİZ NEDEN MÜDAHİL OLMUYOR?"
İl Özel İdaresi'ndeki denetim sıkıntısına da değinen MHP Gurup Başkan Vekili Halit Demir, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:
"Özel İdare'nin 2009 yılı denetimi ile ilgili 3 AK Parti ve 2 MHP'den olmak üzere 5 kişilik komisyon seçilmiştir. Bu komisyon Özel İdaresi'nin yıl içindeki gelirlerini, giderlerini, hesaplarını incelemekle yetkilidir.
MHP Denetim Komisyonu üyeleri olarak, yazılı ve sözlü olarak defalarca yazmış olduğumuz bir kısım bilgi ve belgeler bizlere verilmemiş, bizlerden gizlenmiştir. Oysa bu tip kurumların şeffaf ve denetlenebilir olması yasal bir zorunluluktur. Rapor hazırlanmış imzayla açılmıştır. Hazırlamış olduğumuz şerhimiz rapora ilave edilmemiştir. Biz de şerhimizi noter aracılığı ile meclis başkanlığına rapora ilave edilmesi amacıyla göndermiş bulunmaktayız.
Günlerce yaşanan haksız ve hukuksuz uygulama karşısında Sayın Valimizin müdahil olmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz."