Sivas'ta 'Küresel Krizin İş Dünyasına Etkisi' Konferansı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Küresel Krizin İş Dünyasına Etkisi" konulu konferans düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Küresel Krizin İş Dünyasına Etkisi" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yumurtalı protestoya maruz kaldı.
Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, dünyada 2007 yılından itibaren soru işaretlerinin belirginleştiğini ifade etti. "Biz 2008 yılının Haziran ayından itibaren hissetmeye başladık. 2008 Haziran'ı ile beraber gerçekten Türkiye'de de bir olumsuzluk işaretleri gelmeye başladı. Bankacılık sektöründen çok ciddi bir darbe aldığımız için bankacılıkla ilgili şartlarımızı, kurallarımızı yeniden gözden geçirdik ve çok ciddi düzenlemeler yapıldı" dedi.
Türk ekonomisinin 2002 ile 2007 arasında hızlı büyüdüğünü ifade eden Boydak, "7,1 oranında 5 yıl boyunca Türkiye büyüdü. Burada tabii dünya konjonktüründeki gelişmelerin ciddi katkısı var, ama o dönemde de ekonomimiz iyi yönetildi, bunu da itiraf etmemiz lazım. Tabii bu süreçte de dünyada oluşan fazla sermaye adres arıyor, kendine güvenli ülkeler arıyordu. Türkiye bu süreci değerlendirdi, bu hızlı büyümemizde gelen yabancı kaynağın tabii ciddi katkısı oldu" şeklinde konuştu.

MUSTAFA BOYDAK'A YUMURTALI SALDIRI
Mustafa Boydak konuşmasına devam ederken bir grup öğrenci tarafından sözü kesildi. 2 kız öğrencinin Boydak'a yumurta fırlatması üzerine görevliler şemsiye açarak Boydak'ı korumaya çalıştı. Protestocu öğrenciler görevliler tarafından güçlükle dışarı çıkarılırken, kürsüye gelen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, demokratik toplumlarda, ülkelerde insanların fikirlerini söylemesinin en güzel şey olduğunu belirterek, "Ama lütfen bizim örfümüz, adetimiz var. Misafirlerimize hoş geldiniz
diyelim, fikirlerini dinleyelim. Farklı fikirleri olan varsa mutlaka burada söz verelim konuşsunlar. Ama bizim örfümüzde, adetimizde yumurta atmak yok" dedi.
Daha sonra konferansına devam eden Boydak, uzun süre ayakta alkışlandı. Boydak, "Arkadaşlar tamamız değil mi? Protesto hakkımızı kullandık. Gerçi isabet etmedi ama moda oldu galiba bu Türkiye'de" diyerek espri yaptı.
Konferans sonrası Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Boydak'a üzerinde Sivas Valiliği bulunan bir tablo hediye etti.