Rıdvan Dilmen'in aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltında

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'inde aralarında bulunduğu telekulak operasyonu kapsamında 28 kişi dün emniyette gözaltına altına alındılar. Rıdvan Dilmen'i Tanju Çolak şikayet ettiği bildirildi.

Söylenenlere göre , bir GSM şirketinde çalışan bazı kişiler çeteleşerek ünlüleri ve işadamlarını dinlediği iddia ediliyor. Şebekenin başında emekli bir polis olduğu bildirilirken, Dilmen'in kız arkadaşıyla Çolak'ı dinlettiği ileri sürülüyor. Gelişmelerin ardından dün TİB uzmanlarının da katılımıyla GSM şirketinde arama yapıldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, telekulak iddialarına yönelik yaklaşık 2 yıllık bir teknik ve fiziki takip sonucunda dün sabah 4 ilde belirli adreslere operasyon yaptı. Yapılan operasyonda aralarında Rıdvan Dilmen ve işadamlarının da olduğu 28 kişi gözaltına alındı. Büyük bir GSM şirketinde çalışan bazı kişilerin çeteleştiği ve para karşılığında ünlülerle iş dünyasından önemli isimleri dinlediği ortaya çıktı. Yasa dışı dinleme operasyonunda çökertilen şebekenin elebaşılığını ise emekli polis memuru M.Y.'nin yaptığı bildirildi. Rıdvan Dilmen'in de kız arkadaşı Milliyet Gazetesi spor yazarı Nilay Yılmaz'la birlikte Tanju Çolak'ı dinlettiği iddia ediliyor. Dinleme yaptıranlar arasında restoran zinciri sahibi, porselen firması yetkilisi ve otel sahibi de bulunuyor.

Gözaltına alınan şahıslardan ikisi akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 58 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenidi. Telekulak skandalında belirlenen toplam mağdur sayısının ise 150 olduğu bilgisine ulaşıldı. Operasyonla ilgili mağdurlara da haber verildi ve ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı. Emniyete gelen mağdurlar arasında eski milli futbolculardan Tanju Çolak da bulunuyor. Sabah saatlerinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelen Tanju Çolak, kendisinin sadece mağdur olarak dinlendiğini belirtti. Çolak, "Beni aradılar, gelip ifade verdim. Beni de dinlemişler, şikâyetçiyim." dedi. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle açıklama yapmasının doğru olmayacağını anlatan Çolak, ısrarlı sorular üzerine soruşturmanın şike ya da çete ile ilgili olmadığını belirtti. Kendisinin mağdur sıfatıyla ifade verdiğini söyleyen Çolak, Rıdvan Dilmen'in de gözaltına alındığını ve sağlık kontrolü için hastanede bulunduğunu aktardı. Rıdvan Dilmen'den şikâyetçi olmadığını bildiren Çolak, "Onun burada olduğunu bilmiyordum. Rıdvan benim arkadaşım. Ondan şikâyetçi olmadım." diye konuştu. Türk Polis Teşkilatı'nın 165. yılı kutlamaları kapsamında Ümraniye'de gerçekleştirilen ağaç dikme törenine katılan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yasa dışı dinleme operasyonuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Zaman zaman planlı benzer operasyonlar yaptıklarını belirten Çapkın, "Bu da onlardan biri. İsimlere girmek istemiyorum. Planlı bir operasyon. 24 kişi gözaltında." açıklamasını yaptı. Çapkın, operasyonun yasa dışı dinleme ile ilgili olup olmadığı sorusuna, "Evet, yasa dışı dinleme." cevabını verdi. Çapkın, yasa dışı telefon dinleme soruşturmasıyla ilgili olarak yeni gözaltıların olabileceğini de sözlerine ekledi. İstanbul'daki operasyonun ardından Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Manavgat'ta şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan E.İ. ve B.İ., Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. E.İ. ve B.İ.'nin ifadelerine başvurulduğu bildirildi.

Söz konusu GSM operatöründen akşam saatlerinde konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Emniyetle yapılan görüşmelerde konunun şirketimiz ile ilgili olmadığı belirtilmiş, ancak şahısların işyerlerindeki çalışma ortamlarında bilgi toplama amaçlı arama yapılmıştır. Hazırlık soruşturması gizli yürütüldüğünden şirketimize şu aşamada konuyla ilgili bilgi verilmemiştir.'' ifadeleri kullanıldı