İslahiye'de Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında 23 İşyeri Açıldı

İslahiye ilçesinde, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yedi işyerinin de faaliyete geçmesiyle bu kapsamda toplam iş yeri sayısının 23 olduğu ifade edildi.

Yardımlaşma Vakfı'na başvuruda bulunan Nurten Çığır, aldığı yardımla Kuaför ve Güzellik Salonu açtı. Projeyle Meslek Sahibi İşsizlere Devlet Desteğiyle İşyeri Açmak İçin Destek Sağlandığı ifade edildi.
Kurdele kesim törenine Kaymakam Resul Kır, İslahiye Devlet Hastanesi ve Sağlık Grup Başkanı Dr Engin Tüzün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ömer Faruk Uyanık, Ziraat Odası Başkanı Bekir Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Resul Kır, "Buranın hizmete girmesini sağlayan arkadaşlarımızı kutluyorum ve bol kazançlar diliyorum" dedi.
Ömer Faruk Uyanık'ta yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçede toplam 23 kişiye iş yeri açıldığını ifade ederek, "Şartlı nakit temininde ise 2010 Şubat ayında eğitim yardımı 5 bin 498 öğrenciye 282 bin 834 TL Çocuk sağlık parası olarak 2 bin 397 çocuğa 720 TL ödendi. 2 bin 956 aileye de toplamda 283 bin 554 yardım yapıldı" diye konuştu.