AK Parti İl Başkan yardımcısı: Baykal' taş atılmasını engellemeye çalıştım

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, geçen cuma günü Van gezisi sırasında kendisine taşlı ve yumurtalı saldırıda bulunanlar arasında olduğunu söylediği ve fotoğrafını gösterdiği Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz, göstericileri yatıştırmak için orada bulunduğunu iddia etti.

Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kardeşinin kayınbiraderi de olan Yılmaz, "Sayın Baykal'a fiili bir saldırıda bulunduğumu, yumurta, taş ve benzeri cisimleri attığımı Baykal ispatlayabilir mi? Eğer ispat edemiyorsa ki, edemez, bana atfen söylenen tüm sözlerini asılsız olduğunu ve özür dilemesini kendilerinden bekliyorum" dedi.

Van'daki Beyaz Saray Düğün Salonu'nda geçen 2 Nisan'daki CHP İl Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gezisi sırasında yapılan taşlı yumurtalı saldırıyla ilgili olarak dün Ankara'da parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Baykal, saldırganlar arasında AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz'ın da bulunduğunu belirterek, olaylar sırasında çekilmiş fotoğrafını gösterdi.

OLAYI YATIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORMUŞ

Tanıtım ve medyadan sorumlu Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili bugün işyerinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kongenin yapıldığı Beyaz Saray Düğün Salonu'nun sokağındaki işyerinde mefruşatçılık yapan Yılmaz, olayı yatıştırmaya çalıştığını iddia etti ve suçlamaları kabul etmedi.

Deniz Baykal'ın Van'a gelişinden haberinin olmadığını, protestoları duyduktan sonra olayı yatıştırmaya çalışğını iddia eden Arslan Yılmaz, "Oradaki insanların daha fazla taşkınlık yapmamaları için çaba göstermem suç mudur? Benim Sayın Baykal'a fiili bir saldırıda bulunduğumu, yumurta taş ve benzeri cisimleri attığımı Baykal ispatlayabilir mi? Eğer ispat edemiyorsa ki edemez, bana atfen söylenen tüm sözlerini asılsız olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini kendilerinden bekliyorum" dedi.

Yıllardır esnaflık yapması nedeniyle çevrede tanındığını belirten Arslan Yılmaz, bu nedenle uyarılarının caydırıcı olacağı düşüncesiyle protestocu esnafı durdurmaya çalıştığını söyledi. Yılmaz, "CHP'nin benim bu iyi niyetli çabalarımı alıp, farklı şekillerde kullanacağını düşünmemiştim. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verererek, hak etmediğim bir iftiraya maruz kaldım. Oysa bu müdahale son derece iyi niyetle yapılmış, olayın büyümemesi için gösterilen bir çabaydı. CHP'nin, yapmadığım bir olayı benim üzerime yıkmasının ve basit siyaset izleyerek, bu işi nereye götürmek istediğini doğrusu anlamak mümkün değil" dedi.

ORADA 7 DAKİKA KALDIM

Arslan Yılmaz bu olaydan dolayı üzüntü duyduğunu da belirtti. Arslan Yılmaz, duyduğu üzüntü ile birlikte olayın kendisine ve partisine mal edilmesinin de iftira olduğunu iddia etti. Atılan sloganlara bakıldığında, bunların ne kendisi ile ne de AK Parti ile bağdaşmadığını belirterek Yılmaz şöyle devam etti:

"CHP ucuz siyaset peşinden koştuğu gibi ucuz kahramanlıklar yapmaktadır. Olayın yaşandığı mevkide bulunmam. Siyasi kimliğim ile değil, tamamen o semtin bir esnafı olarak bulunuyor oluşumdan kaynaklanıyor. Eğer işyerimde bulunmam bir suç ise Baykal'ın geleceği gün orada bulunan bütün esnafın işyerini terk etmesi gerekiyordu. Biz bunu bilseydik, ordaki bütün esnafı tahliye ederdik. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya geleceğini biliyorduk. CHP'lilerin kendilerine yakışanı yaparak şahsım ile ilgili bir takım hakaretvari ve aşağılayıcı ifadeler kullandıklarını duydum. Yapacağım incelemeler sonrası bu insanlar hakkında hukuki haklarımı kullanacağım. Aile terbiyesi aldım. Yarım asırdır siyasetin içinde bulunan Baykal'a böyle bir tepki göstermem aile terbiyeme uymaz. Bitmişliği, tükenmişliği benim partim üzerinden prim yaparak yeniden gündeme getiriyorlar. Ben 7 dakika orada kaldım. Ben Baykal'a tavsiyede buluncak, akıl verecek durumda değilim. Ama siyasetin limanı halkır. Siz bu limana uğrayın. Başınızı iki elinizin arasına koyun ve halk neden bana tepki gösteriyor diye düşünün. Bu insanlara yapılan haksızlıktır."

ÇELİK İLE AKRABALIĞI

Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz'a gazeteciler, CHP yöneticilerinin olayları organize etmekle suçladığı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le akrabalığı iddialarını da sordu.

Arslan Yılmaz kendisine yöneltilen "Hüseyin Çelik'le akrabalığınız var mı?" sorusuna, "Hısımız. Sayın Hüseyin Çelik'in kardeşi Hamit Çelik'in kayınbiraderiyim" yanıtını verdi.

DİĞER 2 KİŞİ PARTİ ÜYESİ

Bu arada CHP'lilerin taşlı ve yumurtalı saldırı sırasında çekilen fotoğraflarını gösterdiği ve Ak Parti yöneticisi olduğunu söyledikleri Selami Taşdemir ve Taha Çoban'ın durumu da netleşti.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, parti üyesi olan Taşdemir ile Taha Çoban'ın yönetimde bulunmadıklarını söyledi.

ESNAF TEPKİLİ

Bu arada, düğün salonunun bulunduğu sokaktaki esnaftan bir grup, CHP'ye tepki gösterdi. Olay günü kendi iradeleri ile orada bulunduklarını ve CHP'nin politikalarını yanlış buldukları için demokratik tepkilerini dile getirdiklerini söyledi.

Bu kişiler, Baykal'ın yine gelmesi durumunda da tepkilerini yine ortaya koyacaklarını belirtti.