Adana Barosundan Adliye Çalışanlarına Teşekkür Belgesi

Adana Barosu tarafından 30 yılı aşkın 71 adliye personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, Mahmut Esat Bozkurt Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, adliye koridorlarında, tozlu dosyalar arasında 30 yılı aşan süredir çalışan personelin yargılama sürecinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Av. Erbek, daha sonra şöyle devam etti:
"Ülkemizde yargılama sürecinde birçok özveri gerektiren çalışmaları hep beraber yerine getiriyoruz. Birçok malzeme ve personel yetersizliklerine rağmen gösterdiğiniz çabaya teşekkür ediyoruz. Bazılarınız ağlıyor. Ağlanmayacak gibi değil. Bu uzun yaşam diliminde ilk karşılaştığımız insanlar siz adliye çalışanları olmaktadır. Hakim, savcı ve avukat olarak yargının 3 temel unsuru kendi görevini ifa ederken, bunların birinci derecede yardımcısı, yargılama sürecinin temel unsuru, değerli adliye çalışanlarıdır. Bir çok zorlukları aşarak görevlerini yerine getiren sizlerin daha önceleri bu vefanızın karşılığını alması gerekiyordu. Çünkü, sizler bizden sadece teşekkür bekliyorsunuz. Biz, yargının savunma unsuru olarak sizlerle kaynaşma ve dayanışmayı uygun gördük. Adalet Bakanlığı da benzer şekilde ödüllendirmek suretiyle motivasyonunuzu artırıcı çalışmalar yapacaktır. Bize verdiğiniz, yargı sistemine yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz."
Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da, Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek ve yönetim kuruluna bu anlamlı düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek, "Bugüne kadar bu arkadaşlarımızın önemli hizmeti gün yüzüne çıkmamıştı. Gerektiğinde hafta sonları dahi çalışan arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Bizden bir şey istemediler, canla başla görevlerini yerine getirdiler. Ben, bu arkadaşlarımızın Baro tarafından hatırlanıp, önemsenmesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Adana Baro Başkanvekili Av. M. Hakan Önenli ise, "Eğer bugün adalet, hukuk işliyorsa, emin olun katkınız büyüktür. Baromuz, tarihinde ilk defa değerli iş ortaklarımız diyelim, bir şekilde sizleri onore etmeyi, bugüne kadar gösterdiğiniz çabayı bir teşekkür belgesi ile taçlandırmayı uygun bulduk. Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından, 30 yılı aşan süredir adliyede görev yapan personele teşekkür belgeleri takdim edildi.
Törende Havalimanı Müdürü Ahmet Bülbül de hazır bulundu.