'Haiti Depremi' Fotoğrafları Çetin Emeç'te

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, yüz binlerce evsiz ve kelimelerle ifade edilemeyecek bir dram bırakan Haiti depremi sonrasında çektiği fotoğrafları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sergiliyor

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, yüz binlerce evsiz ve kelimelerle ifade edilemeyecek bir dram bırakan Haiti depremi sonrasında çektiği fotoğrafları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Bugün saat 18.00'de açılacak sergi, 16 Nisan 2010 tarihine kadar gezilebilecek. Fotoğraf satışından elde edilecek gelir, Haiti'ye gönderilmek üzere Unicef'e bağışlanacak.
NİKO GUİDO KİMDİR?
Niko Guido 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni ve Boğaziçi Mühendislik Fakültesi'ni bitirdi. Uzun yıllar turizm sektöründe çalışmalarını sürdüren Niko Guido, 40 yaşında hobisi olan fotoğrafçılığı meslek edindi. Venedik ve İstanbul'da sergiler açan sanatçının fotoğrafları yurtiçi ve yurtdışında birçok gazete ve dergide yer aldı. Son dönemde çalışmalarını belgesel fotoğrafçılığına yönlendiren sanatçının son fotoğraf projesi, deprem sonrası Haiti oldu. 12 Ocak 2010'da yaşanan Haiti depreminden hemen sonra bölgeye giden Niko Guido, 15 gün boyunca halkın depremin yaralarını sararak tekrar aydınlığa çıkma uğraşını fotoğraflamıştı.