23. Ahilik Haftası Kutlamalarının Hazırlıkları Başladı

23. Ahilik Haftası kutlamaları hazırlık toplantısı bugün yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan ilk toplantıya, Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclisis Başkanı Avukat Erdal Gürsoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Vali Mehmet Ufuk Erden bir konuşma yaparak, Ahilik merkezinin kültür zenginliğini ortaya çıkaracaklarını söyledi.
Toplantıda, Ahi Çarşısı ve Kültür Müdürlüğü binalarının dış cephesine Selçuklu motifi giydirilmesi, tören alanının bayraklarla süslenmesi, Ahilik ile ilgili tanıtıcı promosyon hazırlanması, Ahi Evran Heykeli, duvar saati, kalem, ahilik ilkeleri gibi tanıtıcı araçların hazırlanması, Televizyon ve gazetelerde Ahilikle ilgili reklam yayınlanması, Ahi Evran-ı Veli'nin ünlü bir sanatçı tarafından temsil edilmesi, konser ve gösteri düzenlenmesi, Ahiliği konu alan film senaryosun hazırlanması görüşüldü.
Toplantıya, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde tanınan Çeto lakaplı oyuncu Şefik Onatoğlu ve arkadaşları da çağırıldı. Şehir içinde yapılması planlanan faaliyetlerin konuşulup karar bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.