İlköğretim Okulunda 'Su' Krizi

Alanya İlçesinde, içme suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı iddia edilen bir ilköğretim okulunda 7 öğrenci karın ağrısı ve ishal şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.

Alanya İlçesinde İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencilerinden Ayşegül Serdengeçti, Enes Batuhan Celiloğlu ve Ahmet Yalçın iki gün önce şiddetli karın ağrısı, kusma ve ishal belirtileri ile Alanya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Aileleri tarafından hastaneye getirilen öğrenciler, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedaviye alındılar. Öğrencilerin aileleri ise çocuklarına gıda zehirlenmesi teşhisi koyulması nedeniyle okul yönetimine tepki gösterdi. Yapılan tetkiklerin
ardından oğlu Enes Batuhan Celiloğlu'nun gıda zehirlenmesi geçirdiğinin tespit edildiğini söyleyen baba Hüseyin Celiloğlu içme suyuna kanalizasyon karıştığının tespit edildiğini iddia etti. Baba Celiloğlu, Mahmutlar'ın 23 bin nüfusa sahip bir belde olduğunu belirterek okul yönetiminin konuyla ilgilenmemesinden yakındı.
Mahmutlar beldesinin içme suyunun kötü olduğunu iddia eden anne Hülya Celiloğlu ise şöyle konuştu: ''Şebeke suyunu içmeye kalktığınızda ağzınıza gelen kum tanelerini rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Doktorumuz bize 'şebeke suyuna karışan kanalizasyon suyunun neden olduğu bir gıda zehirlenmesi' teşhisi koyduğunu söyledi."
Ayşegül Serdengeçti ise öğrenim görmek için gönderdiği okulda kızının zehirlenmesine tepki göstererek, yetkililerin konuyla ilgili soruşturma açması gerektiğini söyledi. Hastaneye aynı okuldan toplam yedi öğrencinin başvuruda bulunduğu belirtildi.
(RY-SE-HO-Y)