Bir Günlük Bebeğin İmdadına Helikopter Ambulans Yetişti

İnegöl Devlet Hastanesi'nde 6

İnegöl Devlet Hastanesi'nde 6.5 aylık olarak dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken bebeğin imdadına 112 helikopter ambulansı yetişti. Ambulansla kuvöz içerisinde Şehir Stadyumu'na getirilen bebek, helikopter ambulansla Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.
Bursa'nın İnegöl ilçesi Huzur Mahallesi'nde ikamet eden mobilyacı Erdal Öztürk ve eşi Seher Öztürk ikinci çocuklarının dünyaya gelmesi için gün sayarken, minik bebek sürpriz yaparak 6.5 aylık olarak dünyaya geldi. Önceki gün İnegöl Devlet Hastanesi Çocuk Doğum bölümüne yatırılan Seher Öztürk, adı henüz konmayan bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 6.5 aylık olarak dünyaya gelen bebek, sürekli inlemeler ve solunum yetmezliği sıkıntısı yaşamaya başladı. Erken doğum sebebiyle yaşanan sıkıntı üzerine bir günlük
minik bebeğin daha geniş imkanlara sahip bir hastaneye sevki için harekete geçildi. Karayoluyla bir başka hastaneye sevkinin hayati tehlike oluşturabileceği düşüncesiyle Bursa 112 Acil Servis'e ait helikopter ambulans çağrıldı. Şehir Stadyumu'na inen ambulans helikopter, kuvöz içerisinde getirilen minik bebeği alarak Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdü.
Adını bile koymadıkları bebeğinin arkasından bakan baba Erdal Öztürk, helikopter ambulansların devreye girmesinin birçok hayatı kurtaracağını belirterek, vatandaşa bu imkanları sunan yetkililere teşekkür etti.