Sakarya Eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal Tahliye Edildi

"Akyazı" soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal tahliye edildi

"Akyazı" soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal tahliye edildi. Sanıklardan Orhan Yazıcı, Celal Aykut Okumuş ve Soner Şanlı'nın ise tutuklanmasına karar verildi.
Sakarya`nın Akyazı ilçesinde birçok suça karıştıkları iddia edilen ve aralarında Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın da olduğu 40 şüphelinin yargılandığı davanın 2. duruşması sona erdi. Mahkeme, Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın tahliye edilmesine karar verirken, diğer sanıklardan Orhan Yazıcı, Celal Aykut Okumuş ve Soner Şanlı'nın ise tutuklanmasına karar verdi.
Duruşmada savunmasını yapan Ünsal, "Burada bulunmaktan ülkem adına utanıyorum. Kimsenin maşası olmadım. Devletin polisi oldum diye başladı. Göreve geldiğim günden bu yana Ergenekonvari bir çete, başarısız olmam ve oradan alınmam için sayısız provokasyon yapmıştır. Akyazı provokasyon ve linç girişimlerine açık bir ilçedir" diye konuştu.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu konu basına yanlış aksettirildi. Gizlilik kararı olduğu için hiçbir açıklama yapamadım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.