Moskova Kum Heykeller Festivali Başladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 9'uncusu açılan uluslararası Moskova Kum Heykeller Festivali büyük beğeni gördü.

Moskova'daki Rusya Fuarcılık Merkezi'nde açılan "Kanılar ve Gerçekler. Tarihin Aldatmacaları" adlı Moskova 9'uncu uluslararası kum heykeller festivali, Rusya'nın en iyi kum heykeltraşlarını bir araya getirdi.
Almanya, Hindistan, Hollanda, Meksika, ABD, Finlandiya, Polonya ve Ukraynalı sanatçıların da katıldığı Mayıs ayı sonunda kutlanması beklenen festivalde "Pompei Felaketi", "Kaybolan Dünya", "Batan Atlantis" gibi 3 farklı tarihi olayı konu alan figürler izlenime sunuldu. Kumdan yapılmış dinozor gibi ilginç heykelleri izleme fırsatı bulan ziyaretçiler ayrıca patlayan volkan, kum şelalesi gibi gösterileri de büyük ilgiyle izledi. Özel ses ve ışıklarla daha da etkileyici hale getirilen kum figürler
ziyaretçilerden tam not aldı. Kızıl Ordu'nun 2'nci Dünya Savaş'ında kazandığı zaferin 65'inci yıldönümüne adanan kum heykeller de büyük ilgi gördü.
Sergi organizatörü Oleg Chernishev İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu seneki festivale Rusya'nın en iyi sanatçılarını topladık. Sergideki figürlerin konusu halkımızı çok ilgilendiren tarihi konular olduğu için özellikle büyük ilgi görüyor. Ayıca küçük ziyaretçileri de unutmadık. Onlar için de çeşitli eğlenceler hazırladık. Festivalde kullandığımız kumu nereden getirdiğimizi sır olarak tutuyoruz. Ama kum heykellerin uzun süre kalması için 150 litreden fazla yapıştırıcı kullandığımızı söyleyebilirim" dedi.

Bu arada 2 Haziran tarihine dek devam edecek olan festivalde yapılacak kum heykellerin en kötü hava koşullarında bile Eylül'e kadar duracağı bildirildi.