Kocatepe Dershanesi Ygs'de Kendinden Söz Ettirdi

Afyonkarahisar Kocatepe Dershanesi, 2010 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında yüzde 99,8 başarı elde etti.

Yaklaşık bin öğrencisi bulunan Kocatepe Dershanesi'nde sadece 4 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) tercih yapamayacak. Kocatepe Dershanesi Genel Rehberlik Koordinatörü Süleyman Arı, geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da Kocatepe Dershanesi'nin hem bireysel hem de kitleselde başarılarını sürdürdüğünü dile getirdi.
YGS sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 99,8'inin YGS'de başarılı olduğunu anlatan Arı, Afyonkarahisar merkezde YGS sonuçlarına göre, 450 puan üzeri alabilecek YGS-1'de 20, YGS-2'de 17, YGS-3'de 7, YGS-4'de 5, YGS-5'de 12 ve YGS-6'da da 19 öğrenci olduğunu ve bunların LYS sınavları için çok büyük avantaj elde ettiklerini söyledi.
Bireysel olarak Kocatepe Dershanesi'nde bu yıl nitelikli fakülteleri kazanabilecek öğrenci adaylarının çok yüksek oranda arttığını ileri süren Süleyman Arı, 400 puan üzeri alabilecek YGS-1'de 79, YGS-2'de 79, YGS-3'de 81, YGS-4'de 65, YGS-5'de 82 ve YGS-6'da da 87 öğrencinin başarıyı elde ederek LYS sınavları için çok büyük avantaj elde ettiklerini dile getirdi.
Süleyman Arı, YGS'de önemli olanın yüksek puan alarak puanların yüzde 40'ının LYS sınavına katkıda bulunacağını belirtti. Arı, dershane öğrencilerinin çok yüksek başarı elde etmelerinin temelinde öğrencilerin, dershane öğretmenlerinin, okul ve ailelerinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.