Karikatürist Salih Memecan, çocukluğunda kekeme ve çekingenmiş

Ünlü karikatürist Salih Memecan, çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu belirterek, bu yüzden anlatmak istediklerini çizerek ifade etmeye çalıştığın

Karikatürist Salih Memecan, çocukluğunda kekeme ve çekingenmiş
Ünlü karikatürist Salih Memecan, çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu belirterek, bu yüzden anlatmak istediklerini çizerek ifade etmeye çalıştığını söyledi.

Televizyon ve gazetelerde sevilen karakterleriyle herkesin beğenisini kazanan ünlü karikatürist Salih Memecan, Özel İlkbahar İlköğretim Okulu'nun düzenlediği imza gününe katıldı. Kitaplarını imzalamadan önce öğrencilerle söyleşi yapan Memecan, karikatür çizmeye başlamasının hikâyesini anlattı. Çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu belirten ünlü karikatürist şunları kaydetti: "Bu yüzden anlatmak istediklerimi konuşarak anlatamazdım ve kendimi çizerek ifade etmeye başladım. Her fırsatta her şeyi çizdim. Karikatürist olmak isteyen çocuklara bol bol çizim yapmayı öneriyorum."

Salih Memecan daha sonra öğrencilerin çok sevdiği Limon, Zeytin, Babişko, Çıt Çıt Hanım karakterlerinin nasıl çizildiğini gösterdi ve bu karakterlerin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Öğrencilerin merak ettiği soruları içtenlikle cevaplayan Memecan, söyleşinin ardından öğrencilere kitaplarını imzaladı ve beğendiği karakterlerden birini öğrencinin kitabına çizdi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan Memecan'ın ünlü karakterlerinden oluşan sergiyi gezen ünlü karikatürist çalışmaları çok beğendiğini dile getirdi. Program sonunda Memecan'a imza günü anısına, okulun görsel sanatlar öğretmeni Mehmet Erdoğan'ın çizdiği Salih Memecan portresi ile okul müdürü İbrahim Sözen tarafından plaket takdim edildi.