Gürcü Muhalefeti Siyasi Tutukluların Serbest Bırakılması İçin Gösteri Düzenledi

Gürcü muhalefetinin düzenlediği gösteride, haksız yere yapıldığı iddia edilen tutuklamalar protesto edildi, siyasi tutukluların serbest bırakılması istendi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Rustaveli Bulvarı'nda toplanan binlerce muhalif, siyasi tutukluların ve haksız yere tutuklanandığını iddia ettikleri kişilerin serbest bırakılması talebiyle Özgürlük Meydanı'na yürüdü. Gösteri, muhalefet partilerinin uluslararası topluma ve Tiflis'teki yabancı diplomatlara yaptığı ortak çağrının ardından gerçekleştirildi. Gösteriye aralarında muhalefet parti liderleri, eski meclis başkanı Nino Burjanadze, halk örgütü Gürcistan Savunması'nın eşbaşkanı Levan Gachechiladze
ve muhafazakar parti lideri Zviad Dzidziguri'nin de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Göstericiler ayrıca şu an yürürlükte olan 'aynı kişinin eylemlerinin birbirinden bağımsız suç teşkil etmesi halinde verilen mahkeme kararı'nın değiştirilmesi ve aynı zamanda tutukluların erken salıverilmesi için genel af talebinde bulundu.
Muhafazakar parti lideri ve aynı zamanda Tiflis belediye başkanı adayı Zviad Dzidziguri, İHA yaptığı açıklamada, Gürcistan'da haksız yere tutuklanan binlerce kişi olduğunu ve bunların arasında siyasi tutukluların da bulunduğunu savundu. Zviad Dzidziguri, "Onlar serbest bırakılana kadar mücadeleyi sürdürmek bizim için haysiyet meselesidir. Benzer gösteriler devam edecek ve daha agresif havada geçecek. Hiçbirimiz Saakaşvili'nin rejimine ve insanları 'siyasi tutuklu' olarak içerde tutmasına boyun
eğmeyeceğiz. İşte bu yüzden bugün burada bu gösteriyi düzenledik ve haksız yere tutuklananlar serbest bırakılana kadar daha fazla gösteri düzenleyeceğiz" dedi.
Hiçbir olayın yaşanmadığı gösteri, akşam saatlerine kadar devam etti. Organizatörler, 6 Mayıs tarihinde yeni bir gösteri düzenleneceğini açıkladı.