Çelikcan: '1 Mayıs, Her Bayram Gibi Sevginin Ve Toplumsal Barışın Vesilesi Olmalı'

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, 1 Mayıs'ın, diğer bayramlar gibi sevgiye ve toplumsal barışa vesile olması gerektiğini söyledi.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Çelikcan, ülke ekonomisinin toplumun arzu ettiği ve hedeflediği refah düzeyine ulaşmasında emekle sermayenin ayrı düşünülemeyeceğini ve üretimin iki ana faktörünün birbirleriyle barışık bir ortamda ülke hizmetinde olması gereğinin altını çizdi.
Başkan Vekili Çelikcan, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
"Bütün dünyada emeğin bayramı olarak kutlanan 1 mayıslar, geçmişte milletimizi üzen olaylara sahne olmuştu. Oysa, her bayram gibi 1 Mayıs Bayramı da sevginin ve toplumsal barışın vesilesi olması gerekirdi. Demokratikleşme yolunda çok ileri adımlar atan ülkemizde 1 mayısların artık barış ve huzur içerisinde kutlanması toplumsal barışımız adına sevindirici bir gelişmedir.
İşçilerimiz ve diğer çalışanlarımız, bu yıl da bayramlarını kutlayacaklar ve taleplerini dile getireceklerdir. Bu, çoğulcu demokrasinin bir gereğidir. Önemli olan gösterilerin ve kutlamaların çalışanlarımıza yakışır şekilde yapılabilmesidir. Çalışanlarımızın bu duyarlılığı göstereceklerine inanıyor, bu inançla bütün işçilerimizin bayramlarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."