Büyükelçi Çeviköz, öğrencilerin diplomat olmasını istedi

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı ziyaret ederek öğrencilerin

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı ziyaret ederek öğrencilerin diplomatlığa yönlendirilmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, AÜ Rektörü Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti. Anadolu illerini gezerek, Türk dış politikasındaki atılımlar ve yeni bazı uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını belirten Çeviköz, "Hem Atatürk Üniversitesi'ni hem de Doğu Anadolu'nun en büyük şehri olan Erzurum'u yakından tanımak için geldim. Bu ziyaretin amacı Atatürk Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerle bir araya gelmek ve onların diplomatlık mesleğine ilgi duymalarını sağlamak. Dışişleri Bakanlığı'nda, Erzurumlu bir isme rastlamadım. Bizim arzumuz, bundan böyle, Dışişleri Bakanlığı'nda, çeşitliliğin olmasıdır. Her şehrimizden kendilerini iyi yetiştirmiş, özellikli bir dili çok iyi öğrenmiş gençlerimiz, bizi tercih ederlerse bundan memnunluk duyacağız." ifadelerini kullandı.

Özellikle İktisat, İşletme ve Tarih bölümü öğrencilerine çok iyi dil öğretilmesini isteyen Çeviköz, "Dışişleri Bakanlığı personel alırken özel bir sınav yapıyor. Sınav yabancı dil bilgisi ağırlıklı. Bu nedenle, bir dili çok iyi öğrenmiş üniversite mezunlarına diplomatlık mesleğine heves etmelerini ve Dışişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavlara girmelerini salık veriyorum." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, görüşmeden sonra, Rektör Koçak'a teşkilatın bir şildini, Rektör Koçak da Çeviköz'e, Atatürk Üniversitesi şildini, beraberindekilere de çeşitli hediyeler takdim etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, öğleden sonra ise Fen Fakültesi Orhan Yavuz Amfisinde Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Çeviköz, son dönem Türk dış politikaları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.