AK Partili Göksu: 'Susmayacağız' diyen CHP neden sustu?

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a, "Danıştay saldırının yapıldığı gün 'ikinci Kubilay vakasıdır,

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a, "Danıştay saldırının yapıldığı gün 'ikinci Kubilay vakasıdır, susmayacağız' diyordunuz. Neden şimdi sesiniz çıkmıyor?" diye sordu.

Göksu, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi'ne düzenlenen silahlı saldırı sonrasında TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti milletvekillerine, "Cinayet karşısında susmayacağız. Menemen'de oldu, Menemen'de!.. Bu ikinci Kubilay olayı' diye seslenen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a Danıştay saldırısı konusunda susmama çağrısı yaptı.

"NEDEN SUSUYORSUN ANADOL"

Saldırının yapıldığı tarihte milletvekili olarak Meclis Genel Kurulu'nda CHP yönetimi tarafından saldırıdan kendilerinin sorumlu tutulduklarını hatırlatan Göksu şöyle konuştu: "Sayın Kemal Anadol'un tutanaklara geçen sözleri vardır. "Cinayet karşısında susmayacağız! Menemen'de oldu, Menemen'de!.. Bu ikinci Kubilay olayı' şeklinde bağırıyordu. Şimdi o günlerin kamera görüntülerinin silindiği ortaya çıktı. Sayın Anadol ve diğer CHP yöneticileri birden sustu. Neden sustular? Gelsinler beraber şu olayı aydınlatalım, acaba Menemen mi, yoksa bazı örgütlenmelerin tezgâhı mı? O gün Meclis'i gerginlik çıkartanların bugün susması talihsizliktir."

"ÖZBİLGİN'E 'ÖZDE' VEFA"

Saldırının olduğu tarihte Adıyaman Milletvekili olan Göksu, kendilerinin 17 Mayıs 2006 tarihinde çalıştığı Danıştay 2. Dairesi'ne düzenlenen silahlı saldırı sonucunda öldürülen Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin adına Adıyaman'da park yaptırdıklarını belirterek, "Biz Özbilgin'i sözde değil özde seviyoruz. Eski bir Adıyaman Valisi olan Özbilgin'in ailesini de evinde ziyaret ettik. Yetmedi, onun adına Adıyaman'da bir parka adını verdik. Ama saldırıdan sonraki günlerde sesi çok çıkan CHP bugün susmuştur. Sayın Anadol'a Danıştay saldırısı konusunda susmama, konuşma çağrısı yapıyorum." dedi.