Van'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının Yıldönümü

Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının yıldönümü etkinlikleri kapsamında dün gece sanatçı Şirazi ile Aydın Aydın bir konser verdi.

Beşyol Meydanı'nda düzenlenen 92. kurtarılış yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Vanlı sanatçı Sirazi sahne aldı. Şirazi'nin seslendirdiği şarkıların ardından Aydın Aydın sahneye çıktı. Aydın Aydın'ın seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde Vanlılar doyasıya halay çekti. Van Valisi Münir Karaloğlu ile beraberindeki AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu ve İkram Dinçer'in de halay çektiği konser, renkli görüntülere sahne oldu. Sanatçılara çiçek veren Vali Münir Karaloğlu, bundan 92 yıl önce bu toprakların maalesef düşman çizmeleri altında olduğunu belirterek, "Vanlılar o gün birlikleri, beraberliklerini koruyarak vatanlarını ve topraklarını düşmandan korudular. Bugünde birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruyarak yine Van'ımızı ülkenin en önemli şehirlerinden bir tanesi haline getireceğiz. Van'ımızı doğunun yıldızı haline getireceğiz. Allah bir daha bu millete bu Van'a kurtuluş mücadelesi yapmayı nasip etmesin, bu topraklara bir daha düşman çizmesi bastırmasın" dedi.
Münir Karaloğlu'nun konuşmasından sonra şarkı söylemeye devam eden Aydın Aydın, Vanlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konser esnasında yapılan havai fişek gösterisi güzel görüntüler oluşturdu. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ve AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici'nin de katıldığı konser, yaklaşık 2 saat sürdü.