Bangkok'un Merkezi Kırmızı Göstericiler Tarafından İşgal Edildi

Kırmızı göstericilerin bugün düzenlediği üçüncü büyük gösteride Bangkok'un kalbi durumunda bulunan Patumwan semti işgal edildi.

 Alışveriş merkezlerinin bulunduğu yere platform kuran Kırmızı göstericiler, başbakan istifa etmedikçe buradan gitmeyeceklerini ifade ediyorlar.

Bugün öğle saatlerinden itibaren üçüncü dalga büyük gösterisini yapan Kırmızı göstericiler, önce Kuzey ve Doğu bölgelerini Bangkok'a bağlayan Rangsit yolunu büyük ölçüde kapattılar. Daha sonra bu yol üzerinde bulunan NBT televizyonunun önüne geldiler ve burada bir müddet eylem yaptılar. NBT Televizyonu 2008'de Sarı göstericiler tarafından da işgal edilmiş ve yayın akışı zorla kesilmişti. Göstericiler daha sonra Bangkok'un en merkezi yeri olan Patumwan semtine gelerek ve burayı işgal ettiler. Kırmızı göstericilerin buraya gelmesiyle büyük alışveriş merkezleri kapatıldı. Tayland'daki elit tabakanın alışveriş bölgesi durumunda olan Asya'nın en büyük ikinci alışveriş merkezi olan Central World, Siam Paragon, Siam Square ve MBK alışveriş merkezleri kapandı.

Central World Plaza'nın önüne platform kuran Kırmızı göstericilerin liderleri burada yaptıkları konuşmalarda göstericileri coşturdu. Yine bu bölgeye çok yakın olan Intercontinental, Holiday Inn, Grand Hyatt Regency, Erawan, Conrad, Patumwan Princess, Novotel ve Four Season Otel önlerine bariyer kuran göstericiler otel bahçesine girişleri önlemeye çalıştılar. Gösterici liderleri de otellere rahatsızlık verilmemesi yönünde göstericileri uyararak otellerin rahatsızlık duymalarını önlemiş oldu.

Başbakan Abhisit Vejjajiva göstericilere akşam 21.00'e kadar zaman verdi, aksi halde haklarında yasal işlem yapacaklarını TV kanalıyla bildirdi. Ancak göstericiler bu uyarıyı dikkate almadılar. Hükümetin yarın sabah sıkıyönetim ilan etmesi ve askerlerin göstericilere müdahalesi de bekleniyor.