Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı Nisan Ayı Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı Nisan ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Ak Parti Sivas İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya Ak Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ile Hamza Yerlikaya, Ak Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Ak Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantı slayt gösterisi ile devam etti. Toplantıda konuşan Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya hızlı tren konusuna açıklık getirerek, "Sivas'ta bazı dedikodular, bazı söylentiler oldu. Bazı dedikodulara karşı zaman zaman sesimizi yükseltiyoruz, zaman zaman tartışıyoruz. Sivasımız en güzel müjdeyi Perşembe günü aldı. Ulaştırma Bakanımızın da söylediği gibi Sivas-Yerköy arası hızlı tren çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Bizzat bende oradaydım. Şimdi Sivas'ta bir şantiye çalışması devam ediyor"dedi.
Yerlikaya Anayasa değişikliğine de değinerek, "Ayın 13'ünde Genel Kurulumuzda görüşmeye açılıyor. Hızlı bir şekilde görüşüp referanduma götüreceğiz. Biz bunu her kesime aklımızın yettiği kadar anlatmaya çalışacağız. Başbakanımızın bu kararlı tutumunu, bu inançlı tutumunun sonuna kadar arkasında durduğumuzu her yerde dile getireceğiz"dedi
Ak Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun Anayasa değişikliği ile ilgili açıklama yaparak, "Önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren meclise gelen Anayasa değişikliği, Anayasa komisyonunda görüşülmeye başlanacak. Türkiye 120 seneden fazla oturmuş bir anayasa yapamamış. İlk defa Kanuni Esasi diye bir anayasa yapmışlar ondan sonra oturup da normal zeminde bir Anayasa yapamamışlar. Hep olağanüstü durumlarda yapılmış, ihtilal dönemlerinde yapılmış anayasalar ile idare edilmişiz. Türkiye bu yüzden olağanüstü hal durumundan çıkıp da normal hale gelemiyor. Biz işte bunun peşindeyiz. Biz meclisten geçiremezsek halkın önüne gelecek. O zaman sizlerinde desteğiyle inşallah bu Anayasayı geçireceğiz."dedi.
Sözlerine Sivasspor ile devam eden Uzun şuanda siyasilere düşen bir görevin olmadığını ifade ederek Sivasspor'un futbol oynayarak ligde kalması gerektiğini belirtti. Uzun, "Sivasspor ile Diyarbakırspor'u karıştırmasınlar. Türkiye'deki çeşitli kurumların başındakilere mikrofon tutmuşlar kimisi isteyerek söylemiştir kimisi siyasi söylemiştir. Diyarbakırspor kümede kalsın demiş. İstanbul'daki bir maç hakkında karar vermişler. Bunların Sivasspor ile alakası yok. Diyarbakırspor küme düşürülsün, Sivasspor kümede kalsın. Böyle bir şey söylemek ayıptır. Sivasspor zorda kaldığı zaman bu siyasiler ne yapıyor demek ayıp. Önce Sivasspor maçlarını oynasın, önce Sivasspor maçlarını kazansın kümede kalsın. Kimsenin siyasetine ihtiyacımız yoktur desinler. Bizim amacımız bu. Sivasspor yönetimi de bunu desin, halkı da bunu desin. Önce Sivasspor kendi ayakları üzerinde dursun. Sivasspor nasıl boşaltıldı, Sivasspor nasıl 19 futbolcusu satıldı önce bunun hesabını versin. Böyle olmaz bu işler. Hep beraber oturur konuşuruz. Siyasi boyutu varsa onu da konuşuruz. Ama önce Sivasspor maçlarını kazansın, kazanabileceği maçları kazansın. Sivasspor adam gibi oynasın, düşerse adam gibi düşsün. Bu böyle olur. Biz Sivasspor'un her zaman yanındayız."dedi.