Şehit Selman Özay'ın cenazesi Samsun'a getirildi (2)

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylasında bir grup teröristin sınır görevi yapan askeri birliğe açtığı ateş sonucunda şehit olan er Selman Özay'ı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylasında bir grup teröristin sınır görevi yapan askeri birliğe açtığı ateş sonucunda şehit olan er Selman Özay'ın cenazesi, askeri uçakla Samsun'a getirildi.

Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde arama tarama faaliyeti yürüttükleri sırada teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Ayaz'ın cenazesini taşıyan askeri uçak, Samsun Çarşamba Havaalanı'na indi.

Uçaktan alınan cenaze, uzun araç konvoyu eşliğinde Esentepe Kışlasındaki Askeri Hastaneye götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında hava alanında şehit erin yakınları ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Başsavcı Canip Yetişir ile Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in aralarında yer aldığı yetkililer hazır bulundu.

Şehit erin kardeşi Ahmet Özay, ağabeyinin naaşını gördüğünde, "Ben sensiz yaşayamam." diyerek feryat etti. Ardından da ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu.

Sessizce gözyaşı döken ve ayakta güçlükle duran baba Rahim'i Özay'ı, Vali Güzeloğlu elini sıkıca tutarak teskin etmeye çalıştı. Bu arada hava alanında toplanan şehidin yakınları ve Samsunlu vatandaşlar Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganı attı.

Şehit Er Selman Özay'ın cenazesi, yarın Adalet mahallesindeki baba ocağında yapılacak törenin ardından, Büyük Camiyi götürülecek. Burada öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Şehitliğinde toprağa verilecek.