Samsunlu şehidin babası oğlunu gururla karşıladı

Hakkari'de askeri birliğe ateş açılması sonucu şehit olan 5 aylık asker Samsunlu Selman Özay'ın babası Rahim Özay, oğlunun cenazesini başı dik karşıladı

Samsunlu şehidin babası oğlunu gururla karşıladı
Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden tutarak teselli ettiği baba Özay, "Bir Selman ölür, bin Selman gelir" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Habeşti Yaylası'nda teröristlerce şehit edilen Selma Özay'ın cenazesi, askeri uçakla yine aynı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayaz'ın cenazesi ile birlikte Amasya Merzifon Havaalanı'na getirildi. Amasya'nın Suluova ilçesi doğumlu olan şehit uzman çavuşun cenazesi ailesi ve askeri yetkililere teslim edilirken, uçak yeniden havalandı. Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı'na iniş yapan Samsunlu şehidi taşıyan askeri uçağı Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerami Gürbüz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar ve şehit yakınları karşıladı.

Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu başı dik bir şekilde karşılayan baba Rahim Özay, taziyeleri kabul etti. Vali Güzeloğlu, ağlamamak için kendini zor tutan, başını öne eğmeyen ve oğlunu gururla karşılayan babanın elini tutarak, hiç bırakmadan destek çıktı. "Bir Selman ölür, bin Selman gelir" diyerek tepkisini dile getiren baba, oğlunun cenazesinin uçaktan indirilmeyle birlikte "Oğlum benim" diye seslendi. Tören kıtası tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi, daha sonra aprondan alınarak cenaze aracına konuldu. Ağabeyini kaybetmesinin acısını yaşayan lise öğrencisi Ahmet Özay ise, "Abim benim, canım abim, ben sensiz nasıl yaşarım" diyerek gözyaşı döktü. Ağabeyinin tabutuna sarılan Ahmet Özay'ı, yakınları ve polis memurları zor sakinleştirdi. Ağabeyini asker selamıyla uğurlayan Özay, daha sonra kendinden geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ile şehidi uğurladı. Askerlerin selamı arasında havaalanından ayrılan cenaze aracı, Samsun Askeri Hastanesi'ne girerek, şehidin cenazesini sabah alınmak üzere bıraktı.