Kızıltepe'de Şehit Polis Memuru İçin Mevlit Okutuldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ve bölgede şehit olan bir güvenlik görevlisi için ilk defa taziye çadırı kuruldu ve aynı çadırda Mevlid-i Şerif okundu.

Şehit polis memuru Ömer Akcan için ilçede açılan taziye çadırı ve mevlit programına vatandaşlar akın etti. Saldırının yaşandığı Cumhuriyet Polis Karakolu'nun önünde 3 gündür açık olan taziye çadırına Kızıltepe ve komşu ilçe ve köylerden yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Şehit polis memuru Ömer Akcan'ın fotoğrafları ile süslenen taziye çadırı, bölgenin gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde hazırlandı. Müftü Cahit Erhun'un ve görevli imamların okuduğu Fatiha, dua ve ilahilerle okunan mevlidi şerif
katılan vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, "Bölgenin örf ve adetlerine göre öldürülen birisinin arkasından taziye çadırı kurulursa, öldürülen kişinin kan davası gütmediğinin göstergesiymiş. Tabii ki devlet kan davası gütmez. Kızıltepeliler yanlış nereden gelirse gelsin reddettiler. Biz bu ilgiden memnunuz ama bu davranış teröre, şiddete çok güzel bir cevap olduğuna inanıyoruz. Acımızı paylaşmak için binlerce Kızıltepeli geldi, bizi yalnız bırakmadılar" diye konuştu.

"BEN DE KÜRT'ÜM BU KÜRTLÜK DAVASI DEĞİLDİR"
Şehit ağabeyi Hasan Akcan, "Kızıltepedeki bu kalabalık benim Gaziantep'teki taziye evimde yok. Demek ki Kızıltepe halkı benim şehit kardeşime ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Kızıltepe'de doğu insanı şehit kardeşimin taziyesinde bu kadar vatandaşı bir arada gördüğümde ve Kızıltepe vatandaşları taziye çadırına akın ettiklerinden dolayı üzülmenin anlamı yok. İnsanların taziyeye ve mevlit programına gelmesi bizi sevindiriyor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben de Kürt'üm bu Kürtlük davası değildir.
Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkezi de insandır. Birlik, beraberlik içinde yaşayalım taziye çadırına akın eden Kızıltepe halkına teşekkür ediyorum" dedi.
Çadırın önünde Ömer Akcan'ın mesai arkadaşları ile birlikte başsağlığı mesajlarını kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Alper Özdemir, bu yaklaşımın kendileri için çok önemli bir moral olduğunu söyledi.