Ereğli'de festivalde sahne alacak sanatçılar anketle belirlenecek

Zonguldak Ereğli Belediye BaşkanI Halil Posbıyık, bu sene 2, 3, 4 Temmuz tarihlerinde 17.si yapılacak Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali çalış

Zonguldak Ereğli Belediye BaşkanI Halil Posbıyık, bu sene 2, 3, 4 Temmuz tarihlerinde 17.si yapılacak Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Posbıyık, festivalde sahne almasını istedikleri sanatçıları anketle belirleyeceklerini söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivali her zaman olduğu gibi Ereğli halkının katılımı ile gerçekleştireceklerini belirtti. Posbıyık, "Festivalimizin 17.sini yine Ereğli halkının temsilcileri olan sivil toplum örgütlerinin katkıları ile yapacağız. Sizlere form dağıttık. Bu formlarda festivalde yapmak istediğiniz etkinlikleri yazıp 4 Mayıs'ta Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne teslim etmenizi bekliyoruz." dedi.

Festival etkinlikleri kapsamında festivalin birinci günü sahne alacak sanatçıları belirlediklerini de açıklayan Posbıyık, "2 Temmuz akşamı İsmail YK ve Volkan Konak sahne alacak. Diğer günlerde sahne alacak sanatçıları belirlemek için belediyenin girişine anket sandığı koyduk. Halkımız istediği sanatçının ismini yazarak ankete katılabilir." ifadesini kullandı.

Festivalin en önemli etkinliklerinden birinin de Amerika ve Avrupa Parlamentosu'nun davetlisi olarak konserler de veren Antakya Medeniyetler Korosu olduğuna dikkat çeken Başkan Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antakya'da 3 semavi din, 6 mezhebin mensuplarından oluşan Türkçe, Arapça ve Ermenice ilahiler seslendiren Antakya Medeniyetler Korosu, festival tekinlikleri kapsamında konser verecek. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan HDİ Sigorta Ereğli Acentesi Sibel Kırmızı Yıldız ve Nalcı Metal Cumhur Nalcı'ya teşekkür ediyorum."

Yunanistan, Ukrayna, Romanya ve Almanya'daki kardeş kentlere davet yazılarını yazdıklarını aktaran Posbıyık, "Kardeş kentlerimize bu yıl stand hazırlıyoruz. Kardeş kentlerimiz burada kentlerini ve kültürlerine tanıtabilecekler. Ayrıca Japon ve Çin'den de misafirlerimiz gelecek." bilgisini verdi.

Ereğli Belediye BaşkanI Halil Posbıyık, 2010'un Türkiye'de Japon Dostluk Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, "Biz de bununla ilgili üst düzeyde Japon yetkililerle görüşme yaptık. Tam net olmamakla birlikte bu yıl Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nün birini Japon Büyükelçisi'ne vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde sözlerini tamamladı.